luni, 26 iunie 2023

Publicat la 6/26/2023 10:08:00 a.m. de

Ziua Drapelului Național sărbătorită la Mediaș

Primăria Municipiului Mediaș, alături de Unitatea Militară 01810 și de reprezentanți ai cultelor religioase din localitate, au marcat și în acest an „Ziua Drapelului Național”. 

Festivitățile dedicate acestui important moment s-au desfășurat în zilele de 25 și 26 iunie 2023, printr-o serie de ceremonialuri militare, religioase și civile dedicate drapelului tricolor și însemnelor naționale. 

Duminică, 25 iunie, începând cu ora 10:30, în Piața Corneliu Coposu a avut loc ceremonialul militar de coborâre a Drapelului Național, urmat la ora 11:10 de oficierea slujbei de sfințire a Drapelului Național la Catedrala Ortodoxă ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil“ din Mediaș. În același timp, la sediul Primăriei Municipiului Mediaș a avut loc deschiderea expoziției Drapelul Național de la începuturi până în prezent, realizată în colaborare cu Asociația Națională Cultul Eroilor Regina Maria

Luni, 26 iunie, manifestările au continuat în Piața Corneliu Coposu, la ora 11:00, cu ceremonialul militar de înălțare a Drapelului Național și momente festive. Ziua Drapelului Național evocă momentul istoric de la 1848, an în care tricolorul a fost recunoscut și instituit oficial ca drapel și simbol unitar al națiunii române.

    Trimite prin e-mail