luni, 26 iunie 2023

Publicat la 6/26/2023 09:44:00 a.m. de

Obiectiv îndeplinit! ACS Mediaș a promovat în Liga a 3-a

Gruparea de pe Târnava Mare a întors rezultatul din tur de la Gheorgheni și a câștigat fără drept de apel manșa retur de pe teren propriu, cu scorul de 4-0. Cristian Pajco cu o dublă, Gabriel Țala și căpitanul Cristian Avram au marcat golurile unei victorii istorice pentru clubul înființat în urmă cu un an. După ultimul fluier al centralului întâlnirii, fanii au invadat gazonul și au sărbătorit alături de favoriți.

Peste 4.500 spectatori au luat loc în tribunele Stadionului Gaz Metan sâmbăta trecută pentru a-și încuraja favoriții în încercarea de a promova în Liga a treia. ACS Mediaș a început partida decisivă cu CS Gheorgheni în formula Ionuț Neacșa, Cristian Maxim, Cristian Avram, Bogdan Jica, Cristian Țala, David Potor, Alexandru Socaci, Gheorghe Morariu, Adrian Șulea, Adrian Cîrstean și Cristian Pajco.

Dublă Pajco

 Formația gazdă a avut prima ocazie în minutul 8, atunci când șutul din lovitură liberă de la marginea careului de 16 metri a lui Bogdan Jica a fost respins de portar în corner. Peste doar un minut, centralul întâlnirii nu a sancționat un henț în suprafața de pedeapsă al unui fundaș de la Gheorgheni. În minutul 15, lovitura de cap a lui Cristian Pajco a trecut puțin peste poartă, iar apoi peste un minut atacantul ACS-ului a înscris din câțiva metri după o acțiune în partea stângă a lui Adrian Cîrstean care a pasat decisiv în careul mic. În minutul 26, Cristian Pajco a luat o acțiune pe cont propriu, a driblat 2 adversari și a înscris cu un șut la colțul lung.

Control autoritar

ACS a început în forță actul secund, iar în minutul 49 Gabriel Țala s-a distrat cu fundașii adverși și a înscris pentru 3-0. Peste doar cinci minute, Cristian Avram a transformat cu siguranță o lovitură de pedeapsă pentru formația sa și a dus scorul la 4-0. Au urmat alte ocazii la poarta oaspeților din Gheorgheni, însă fie bara, portarul formației oaspete sau imprecizia medieșenilor, au făcut ca tabela de marcaj să nu se mai modifice. După ultimul fluier al centralului întâlnirii, fanii au invadat gazonul și au sărbătorit alături de favoriți promovarea în eșalonul superior.

Obiectiv îndeplinit

ACS Mediaș și-a atins obiectivul stabilit la începutul sezonului, acela de a promova în eșalonul superior. Pentru fotbaliști urmează o vacanță de două săptămâni, iar ulterior vor reveni la antrenamente și vor începe pregătirea pentru noul sezon competițional. „Am trăit cu mari emoții acest meci, săptămâna dinaintea lui. Eram conștient de valoarea individuală a jucătorilor noștri, a grupului, știam că vom câștiga, eram convins de asta. O victorie foarte clară, adversarul nu ne-a pus nicio problemă, am dominat autoritar. A contat foarte mult suportul fanilor. Obiectivul nostru a fost îndeplinit. Încă de când am început acest proiect am spus că obiectivele imediate sunt promovarea în primul an și promovarea în al doilea. Practic urmează să atacăm promovarea în Liga a doua” spune Ionuț Buzean, Președintele ACS Mediaș.

Sprijin corespunzător

Primăria Mediaș va continua să susțină echipa și în sezonul următor, cu un buget corespunzător Ligii a treia. „Am fost prezenți aseară pe stadionul Gaz Metan peste 4000 de susținători ai fotbalului medieșean. Felicitări echipei noastre ACS Mediaș pentru câștigarea barajului de promovare în liga a III-a ! Felicitări tuturor celor care s-au implicat în acest proiect! Felicitări Ionuț BuzeanA fost o bucurie pentru mine, cum cred că a fost o bucurie pentru toți cei prezenți până la finalul meciului, să văd intrând pe teren o mare de copii îmbrăcați în echipament sportiv. Promisiunea mea este aceea că voi susține concret și pe viitor practicarea sportului de la cele mai fragede vârste în orașul nostru. Dacă toți cei care au făcut promisiuni financiare își vor respecta cuvântul dat, sunt convins că anul viitor putem să ne luptam pentru promovarea în liga a II-a”, a transmis Primarul Gheorghe Roman.

    Trimite prin e-mail