miercuri, 21 iunie 2023

Publicat la 6/21/2023 02:00:00 p.m. de

Evenimentele lunii iulie la Mediaș

Primăria Municipiului Mediaș anunță câteva dintre evenimentele cultural-sportive organizate în luna iulie. Astfel, medieșenii și nu numai se vor reîntâlni cu Festivalul de film în aer liber „La Perne“, cu Festivalul Medieval, dar și alte manifestări. 

La Perne 30 iunie 2023 – 2 iulie 2023

Festivalul de film în aer liber „La Perne“ a ajuns deja la cea de-a patra ediție, iar anul acesta organizatorii propun publicului spectator noi secțiuni: spectacole stradale, spectacole de magie, filme pentru copii, concerte, lansare de carte și silent disco. Desfășurat în perioada 30 iunie – 2 iulie, evenimentul va avea loc în trei locații din municipiul Mediaș: Piața Regele Ferdinand I – în aer liber, Casa „La Perne“ (Piața Regele Ferdinand I nr. 16) și Brasseria 15 (str. Unirii nr. 15).

 

Festivalul Medieval,  7 - 9 iulie 2023, Hanul Greweln

Tradiția Festivalului Medieval continuă și în acest an la Mediaș! În weekend-ul 7-9 iulie, Hanul Greweln va fi animat de cea de-a XIX-a ediție a Târgului de Meșteșuguri Vii. La fel ca în fiecare an, atmosfera va fi animată prin ateliere meșteșugărești, demonstrații de luptă, turniruri cavalerești, concursuri gastronomice, concerte de muzică medievală și spectacole de teatru și foc, prezentate publicului de către ordine cavalerești din întreaga țară, trupe de dansuri medievale, meșteșugari, trupe de dansuri și de teatru.

Open Tera Șah, 14-16 iulie 2023

Iubitorii șahului, supranumit „sportul minții“, sunt așteptați la Mediaș în perioada 14 – 16 iulie, să participe la o competiție de șah, un turneu omologat la Federația Română de Șah.

Ateliere de caligrafie, Biblioteca Municipală Mediaș

Pe parcursul lunii iulie, Biblioteca Municipală „St. L. Roth“ invită tinerii din Mediaș să participe la o nouă ediție a „Atelierului de Caligrafie“, desfășurat cu scopul de a contribui la educația artistică a participanților, pentru a-și corecta scrisul și pentru a dezvolta pasiunea pentru caligrafie, cu atenție la detalii, ordine și răbdarea de a scrie un text estetic și ușor de citit.

Ziua Imnului – 29 iulie 2023, Biblioteca Municipală „St. L. Roth“

Ziua Imnului Național va fi celebrată la Biblioteca Municipală „St. L. Roth“, printr-un scurt moment artistic, având în centru intonarea imnului de stat al României.

    Trimite prin e-mail