sâmbătă, 24 iunie 2023

Publicat la 6/24/2023 02:05:00 p.m. de

Constantin Chiriac – Distincție de excelență din partea Ministerului Culturii

 

A început cea de-a 30-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, iar până în data de 2 iulie Sibiul va fi scena teatrului internațional.

Foto: Mesagerul de Sibiu

După 3 decenii de organizare FITS, Constantin Chiriac a primit o distincție de excelență din partea Ministerului Culturii.

În cea de-a doua zi a FITS-ului, la Sala Thalia s-au întâlnit Constantin Chiriac, Președintele Festivalului, Raluca Turcan, Ministrul Culturii, și Lucian Romașcanu, senator și fost Ministru al Culturii.

Foto: Mesagerul de Sibiu

La începutului acestui an, Lucian Romașcanu, a inițiat demersul pentru a-i oferi distincția de excelență lui Constantin Chiriac. Acum, în cadrul Festivalului, Raluca Turcan i-a oferit Președintelui diploma pictată de Mirela Trăistaru și trofeul creat de maestrul sticlei Ioan Nemțoi.

Foto: Mesagerul de Sibiu

„La începutul acestui an, Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a inițiat demersul de a-i oferi o distincție de excelență lui Constantin Chiriac, care, de fapt, desemnează printr-un trofeu şi o diploma trăirile noastre pozitive şi aprecierea faţă de munca, performanța şi viziunea lui Constantin Chiriac şi faţă de rolul pe care îl are pentru consolidarea unui nume emblematic pentru oraşul Sibiu”, a menționat Raluca Turcan.

Foto: Mesagerul de Sibiu

Lucian Romașcanu, cel care a inițiat proiectul prin care s-a oferit Diploma de Excelență, s-a declarat fericit că a reușit să obțină acest titlu pentru Chiriac, fiind și prima distincție pe care o oferă Ministerul Culturii.

Foto: Mesagerul de Sibiu

Adresându-se Președintelui FITS, Romașcanu a ținut să menționeze: „N-o să te laud foarte tare, Constantine, pentru că eu spun într-un cuvânt tot ce reprezinți – Instituția Constantin Chiriac. Când spun Instituție, le spun pe toate!”

    Trimite prin e-mail