marți, 2 mai 2023

Publicat la 5/02/2023 08:09:00 a.m. de

Proiectul Erasmus+ derulat de Școala Postliceală Auxila Mediaș s-a încheiat

La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc, la sediul Școlii Postliceale Auxila Mediaș, conferința de încheiere a proiectului Erasmus + intitulat „Tranziție ușoară de la școală la piața muncii în context European”. 


Proiectul s-a adresat unui număr de 20 elevi de la specializarea Asistent Medical Generalist și 5 cadre didactice care predau nursing. Practic, aceștia au fost publicul țintă, dar implicate în proiect au fost mult mai multe persoane. A trecut un an în care am muncit foarte mult, atât eu cât și echipa care a lucrat la acest proiect. În total 20 de elevi au fost selectați pentru a participa la două mobilități la partenerul din Germania, timp de două săptămâni fiecare mobilitate. De asemenea, un număr de cinci cadre didactice care predau nursing la școala noastră au participat la o mobilitate de o săptămână”, a declarat Viorel Pasc, Directorul Școlii Postliceale Auxila Mediaș.
 
Obiectivele proiectului
 
Unul dintre obiectivele proiectului a fost dezvoltarea formării profesionale a celor 20 de elevi, care au dobândit experiență pe baza activităților practice de muncă într-un mediu de lucru european conectat la domeniul de pregătire profesională. Acest lucru s-a realizat prin parcurgea a 60 de ore din cadrul modulului de pregătire practică Nursing specific din cadrul Stagiilor de pregatire practică în unități medicale, în scopul integrării profesionale pe piața muncii ulterioare absolvirii școlii postliceale. Alte obiective au fost dezvoltarea competențelor profesionale și a competențelor cheie de îndeplinire a sarcinilor de lucru, responsabilitatea la locul de muncă, învățare și cooperare la locul de muncă, comunicare într-o limbă străină, dar și cultivarea importanței sănătății fizice și mentale. În fine, un alt obiectiv s-a referit la îmbunătățirea pregătirii profesionale a unui număr de 5 profesori, prin însușirea și exersarea practicilor europene privind organizarea și realizarea stagiilor de practică ale elevilor la partenerul de practică, care să permită dezvoltarea competențelor profesionale a celor 304 elevi ai școlii. „Atât elevii cât și cadrele didactice au fost entuziasmați pentru că au avut ocazia să participe le acest proiect, la aceste mobilități. Practic, au văzut ce înseamnă lucrul într-o unitate spitalicească din Germania în cazul nostru, la partenerul BMS, s-au familiarizat cu mediul de lucru și în final vor aplica în momentul absolvirii, tot ceea ce au învățat acolo și tot ceea ce vor învăța la școală până la finalizarea studiilor. Îmi doresc să continuăm atât pe linia Erasmus, cât și pe alte parteneriate și în cadrul altor proiecte foarte benefice” mai spune Viorel Pasc.



    Trimite prin e-mail