marți, 30 mai 2023

Publicat la 5/30/2023 11:26:00 a.m. de

Investițiile Companiei Apa Târnavei Mari continuă. Contoare inteligente la Agnita

1682 de contoare de branșament din orașul Agnita vor fi înlocuite cu contoare inteligente, în cadrul lucrărilor de reabilitare și extindere a rețelelor de apă.


Una dintre componentele contractului, aflat în derulare, ATM-CL-05 „Extindere și reabilitare rețele de apă și de canalizare, conducte de aducțiune și gospodării de apă în Orașul Agnita și comunele Bârghiș și Alțâna, județul Sibiu”, din cadrul proiectului major „Proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunile Mediaș, Agnita și Dumbrăveni, județul Sibiu”, este reprezentată de operațiunea de înlocuire a 1682 de contoare de branșament, care în prezent deservesc clienții din orașul Agnita, cu contoare inteligente, care permit transmisia la distanță a indexului.

Instalarea acestui tip de contoare le va aduce clienților din orașul Agnita o serie de beneficii: preluarea indexului se va face cu acuratețe, reflectând consumul realizat; totodată este eliminat disconfortul creat clienților prin acțiunea de citire a contorului de către reprezentanții Operatorului și nu mai implică prezența fizică a clientului la domiciliu, pentru preluarea indexului; nu mai este necesară preluarea și transmiterea indexului de către client. În același timp, prin capacitatea de transmitere automată a unor seturi de date legate de consum, acest tip de contor previne eventualele pierderi de apă pe instalațiile interioare, acestea fiind depistate mult mai repede, prin permanenta analiză a datelor.
 
Operațiunea de înlocuire a contoarelor clasice de branșament cu contoare inteligente se va face etapizat, în baza unui program de execuție, stabilit de comun acord împreună cu antreprenorul, care va derula efectiv lucrările. Zonele și străzile pe care se va derula operațiunea de înlocuire a contoarelor vor fi comunicate în prealabil, specificându-se clar durata intervenției.
 
Antreprenorul acestor lucrări este S.C. PRO HART GROUP S.R.L. , iar echipele care vor desfășura operațiunea vor avea un program de lucru de luni până vineri, între orele 08.00 – 17.00.
Având în vedere că este vorba despre o operațiune care se va derula de multe ori pe  domeniul privat, facem precizarea că personalul antreprenorului se va legitima și va purta echipament de lucru cu însemnele firmei. Totodată, subliniem faptul că schimbarea contorului nu implică niciun fel de costuri pentru clienți, operațiunea fiind suportată în totalitate de către operatorul regional S.C. Apa Târnavei Mari S.A., prin proiectul cu finanțare europeană derulat la nivel regional.
 
În prima fază, lucrările de înlocuire a contoarelor de branșament din orașul Agnita vor începe în data de 31 Mai 2023, pe străzile Avram Iancu, 1 Decembrie și Mihai Viteazul, lucrările pe străzile menționate urmând a se finaliza până în data de 15 August 2023.

Pe parcursul derulării operațiunii de înlocuire contoare vom reveni periodic cu informări asupra zonelor în care se va interveni, astfel încât clienții să fie informați asupra perioadelor în care lucrările vor viza zona lor de reședință sau zonele în care au diferite proprietăți / puncte de consum.
Clientul nu are niciun fel de obligație de plată. În cazul lucrărilor pe domeniul privat, facem apel la înțelegerea clienților, pe care îi rugăm să fie cooperanți și să ne acorde sprijin pe durata operațiunii.
Pentru a ne semnala diferite situații cu caracter deosebit, sau pentru a solicita informații, clarificări sau pentru a verifica prezența echipelor de lucru în teren, vă recomandăm să ne contactați la numerele de telefon: Florin Rusu - Șef Sucursala ATM Agnita – 0745 114 674 și Mihai Iridon – Reprezentant Antreprenor – 0771 454 269 .
Lucrările vor crea un anume grad de disconfort, de aceea ne cerem scuze și vă mulțumim pentru înțelegere, asigurându-vă că toate lucrările sunt realizate pentru creșterea gradului de confort al clienților. În cazul întreruperilor furnizării apei, ca urmare lucrărilor programate pentru înlocuirea contoarelor de branșament, clienții din zonele afectate vor fi anunțați cu cel puțin 24 ore înainte, prin publicarea de anunțuri pe website-ul www.apatarnavei.ro și pagina de Facebook a companiei, cât și în presa regională. Cu toate acestea, apariția unor avarii pe rețeaua publică de alimentare cu apă nu poate fi prevăzută și este însoțită, de regulă, de întreruperea imediată a furnizării apei. În consecință, în astfel de situații, anunțarea întreruperii furnizării apei este ulterioară sistării efective a alimentării cu apă.
Compania APA TÂRNAVEI MARI face eforturi susținute pentru a anunța și remedia cât mai operativ avariile, în scopul informării utilizatorilor asupra zonei afectate și orei estimate pentru reluarea serviciului, la parametri normali.
 
Proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020
    Trimite prin e-mail