luni, 8 mai 2023

Publicat la 5/08/2023 08:24:00 a.m. de

ACS Mediaș bifează încă un succes la scor în drumul spre titlu

Gruparea de pe Târnava Mare a învins fără probleme ACS Unirea Miercurea Sibiului, scor 8-0, sâmbătă, în etapa a 21-a a Ligii a 4-a. În urma acestui succes, ACS conduce detașat seria, cu maxim de puncte.
 
 
ACS Mediaș a câștigat așadar și cel de-al optulea joc oficial din campionat disputat în acest an. Medieșenii au început partida cu ACS Unirea Miercurea Sibiului, în formula Paul Florea, Cristian Maxim, Cristian Avram, Alpar Birtalan, Sebastian Bîrsan, Raul Ignat, Alexandru Socaci, David Potor, Bogdan Jica, Sorin Zomant și Adrian Cîrstean.
 
Goluri pe bandă rulantă
 
Jucătorii pregătiți de antrenorii Dumitru Solomon, Doru Dudiță și Dorin Roșca au marcat trei goluri în prima repriză a partidei cu ACS Unirea Miercurea Sibiului și alte cinci în actul secund. Aceștia au controlat autoritar ostilitățile din teren, într-o confruntare în care nu s-a pus decât problema diferenței înregistrate pe tabela de marcaj. Sebastian Bîrsan cu o dublă și Sorin Zomant cu o reușită, au stabilit scorul pauzei, 3-0 pentru gruparea de pe Târnava Mare. În actul secund, Sebastian Bîrsan a bifat hattrick-ul, Adrian Cîrstean a reușit o dublă, iar David Potor și Adrian Bîrsan au marcat fiecare câte un gol, astfel că partida s-a terminat cu victoria clară a formației gazdă, scor 8-0.
 
Lider detașat
 
În urma succesului obținut pe teren propriu în compania echipei ACS Unirea Miercurea Sibiului, ACS Mediaș a bifat a 21-a victorie consecutivă în campionat. Gruparea de pe Târnava Mare ocupă în continuare prima poziție a clasamentului seriei din Liga a 4-a. Medieșenii au acumulat un total de 63 puncte, cu 6 mai multe decât ocupanta locului al doilea, Inter Stars 2020 Sibiu. În cele 21 de etape disputate până în prezent, aceștia au marcat nu mai puțin de 132 de goluri și au primit doar 15, având un golaveraj de +117.
 
Joacă la Dumbrăveni
 
În etapa programată la sfârșitul acestei săptămâni, ACS Mediaș va juca în deplasare la Dumbrăveni. Confruntarea cu AS FC din localitate este programată sâmbătă de la ora 11:00. În tur, medieșenii s-au impus pe teren propriu cu scorul de 5-3, la capătul unei partide spectaculoase, în care aceștia au marcat trei goluri în inferioritate numerică. A fost 2-1 pentru formația din Dumbrăveni la pauza meciului și 3-1 imediat după reluarea jocului. Ulterior, la scorul de 3-2 pentru formația din Dumbrăveni, medieșenii au rămas în zece oameni, însă chiar și așa au întors rezultatul de pe tabela de marcaj.
    Trimite prin e-mail