marți, 11 aprilie 2023

Publicat la 4/11/2023 09:02:00 a.m. de

„Vis de primăvară“ - Bazar de Paști la Casa Schuller

Medieșenii și numai ei, sunt invitați azi și mâine la un Bazar de Paști organizat la Centrul Cultural Casa Schuller de către Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Sfântul Nectarie Mediaș în parteneriat cu Asociația „Împreună pentru Blănoși”. 
 
 
Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Sfântul Nectarie Mediaș, în parteneriat cu Asociația „Împreună pentru Blănoși”, organizează marți dimineața, la ora 11:00, vernisajul expoziției Vis de primăvară”. Expoziția se dorește a fi o modalitate de a atrage atenția comunității locale cu privire la importanței integrării sociale, prin artă, a persoanelor cu dizabilități, dar și o promovare a artiștilor amatori cu dizabilități. „Suntem la prima expoziție organizată pe patru secțiuni,  produse hand-made cu specific Pascal, expoziție de pictură pe pânză, pictură pe sticlă și expoziție fotografică, toate realizate de rezidenții noștri. Am avut de-a lungul timpului expoziții pe teme de Crăciun și Paște cu obiecte hand-made realizate de rezidenți în Atelierul lui Moș Crăciun sau în Atelierul Iepurașului. Creativitate, răbdare, pasiune, armonie, autodezvoltare, abilități în umbra dizabilității, pentru cei 17 rezidenți care lucrează sub îndrumarea doamnei Viorica în acest atelier”, a explicat Daniela Hălmaci, Directorul Centrului de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Sfântul Nectarie Mediaș.
 
Pictură și icoane pe sticlă
 
Expoziția de pictură a Alexandrei, unul dintre beneficiarii centrului, a fost intitulată „Terapie pentru un nou început”. Aceasta a fost prezentă pentru prima dată la Muzeul Brukenthal din Sibiu, iar apoi a urmat o  o altă expoziție în cadrul Galei „Învingătorii”, secțiunea Artă și Cultură, organizată de Lions Club Sibiu. Picturile ei au fost expuse acum pentru prima dată la Mediaș. Alexandra pictează dintotdeauna. Ea se exprimă greu în cuvinte, dar poate fi descoperită prin picturile sale, prin care se exprimă cel mai bine. Roxana, un alt beneficiar și-a dorit să picteze pe sticlă și nu orice, ci icoane. Tehnica icoanelor pe sticlă este una foarte dificilă. Nu-ți dă voie să greșești, trebuie să ai stabilite foarte bine etapele. Pe spatele sticlei se începe de la contur, faci desenul cu tempera neagră și apoi  continui cu culorile deschise. Albul este primul, după aceea se umple până la final.
 
Câini și fotografii
 
În cadrul expoziției Vis de primăvară”, vor fi expuse pentru prima dată și fotografiile realizate de Maria, un alt beneficiar. Pasiunea pentru fotografie o are dintotdeauna, iar acest lucru este vizibil în camera ei de la centru, acolo unde toți pereții sunt tapetați cu poze. Maria și sora ei Stela, sunt volutare la Asociația „Împreună pentru Blănoși”, o asociație care oferă adăpost, îngrijire medicală și hrană câinilor abandonați. Combinarea pasiunii ei fotografice cu dragostea pentru câini, s-a putu vedea în cele 10 poze pe pânză de canvas și 30 de fotografii realizate pe hârtie fotografică.
 
Scop caritabil
 
Expoziția de la Centrul Cultural Casa Schuller este una cu vânzare, iar banii strânși vor fi folosiți pentru cumpărarea de materiale pentru atelierul de ergoterapie, pânze/sticlă/acuarele/pensule pentru pictură. De asemenea, participanții pot face donații către Asociația „Împreună pentru Blănoși pentru îngrijirea câinilor abandonați. Expoziția Vis de primăvară” poate fi vizitată în centrul istoric pe parcursul zilelor de marți și miercuri.



    Trimite prin e-mail