miercuri, 5 aprilie 2023

Publicat la 4/05/2023 06:20:00 p.m. de

Tradițiile de Paște, în farfurie. Ce meniu le pregătește Palatul Brukenthal oaspeților

 

La Palatul Brukenthal din Avrig sunt în toi pregătirile pentru Sărbătorile Pascale. Gazdele s-au îngrijit ca oaspeții să se simtă ca într-un basm în curtea frumos decorată a complexului baroc și îi vor răsfăța cu un meniu special pregătit pentru această sărbătoare.

Foto: Palatul Brukenthal Avrig

De Paști, Restaurantul Palatului Brukenthal din Avrig își așteaptă oaspeții cu un meniu tradițional, care are la bază preparatele din carne de miel: ciorbă de miel, drob de miel, miel la grătar, friptură de miel sau rasol de miel, toate asezonate de delicatese de sezon.

„Mielul folosit pentru preparatele de Paști este adus de la o fermă din Marpod și este un miel crescut natural. Toate preparatele păstrează frăgezimea și aroma inconfundabilă a acestei cărni. Ciorba de miel este făcută după o rețetă veche, tradițională săsească, cu tarhon, pentru că, după cum știți, sașii folosesc mult această mirodenie în ciorbe și nu numai”, explică Arnold Klingeis, administratorul complexului.

Urzicile și florile de soc folosite pentru diferite preparate pentru masa de paști sunt culese tocmai din grădina palatului.

„Acum este sezonul urzicilor, așadar urzicile sunt proaspăt culese din grădinile noastre. Iepurașii păzesc deja socata preparată și pentru care s-au folosit flori de soc culese tot din grădinile baronului Brukenthal, care mai apoi au fost păstrate prin congelare, pentru a-și păstra intactă aroma. Socata este o băutură răcoritoare nelipsită din meniurile noastre deoarece, după cum știți, pe vremuri, în Ardeal, doar în grădinile palatului din Avrig al Baronului Brukenthal se cultivau lămâi, ingredient nelipsit din socată”, completează Klingeis.

Un alt preparat care nu va lipsi de pe masa de Paști de la Palatal Brukenthal din Avrig este laptele de pasăre.

„Acesta este, oarecum vedeta deserturilor noastre. Este un desert vechi, care nu se mai prea găsește în meniurile restaurantelor. Dar noi păstrăm tradiția și, alături de căpșunile marinate cu lichior Grand Manier, cu sau fără înghețată și prăjitura «Greta Garbo» cu frișcă, laptele de pasăre este unul dintre deserturile preferate de oaspeților noștri”, spune administratorul complexului.

Decor de basm

Pentru că atmosfra este foarte împortantă când vine vorba de sărbători, gazdele de la Palatul Brukenthal din Avrig au decorat restaurantul și grădinile astfel încât vizitatorii să se simtă ca într-un basm. Iepurași, ouă și mii de flori completează atmosfara de sărbătoare și prevestesc primăvara.

Special pentru ca oaspeții să se simtă cât mai bine, administratorii complexului au plantat în grădini, în această perioadă, peste 3000 de flori  – panseluțe, mușcate și narcise.

„Vrem că oaspeții noștri să simtă primăvara și să se simtă bineveniți, să petreacă clipe de neuitat, într-un peisaj feeric”, conchide Arnold Klingeis, administratorul complexului.

    Trimite prin e-mail