miercuri, 26 aprilie 2023

Publicat la 4/26/2023 08:57:00 a.m. de

România se dezvoltă cu bani europeni. Zilnic intră în țară aproximativ 8 milioane de Euro, bani de la Uniunea Europeană

Aderarea la Uniunea Europeană a reprezentat un motor important pentru dezvoltarea României. Subiectul fondurilor europene a fost abordat de către Deputatul Christine Thellmann în cadrul unei declarații politice susținute la începutul acestei săptămâni, cu titlul „Cu 8 milioane de euro care intră în țară în fiecare zi, bani europeni, românii simt avantajele de a fi membri ai Uniunii Europene”.
 

O discuție despre avantajele pe care țara noastră le are după aderarea la Uniunea Europeană, în bani, arată că veștile sunt îmbucurătoare. Cifrele vorbesc de la sine despre cum s-a dezvoltat România cu sprijinul banilor de care beneficiază ca stat membru UE. Datele oficiale arată că România este beneficiar al fondurilor UE, mai mult decât contributor. După 16 ani de la aderare, România a virat în bugetul uniunii aproximativ 26 miliarde de euro, dar a primit în jur de 80 de miliarde de euro. În 2023, suma atrasă de România este de 11,3 miliarde de euro.
 
Investiț
ii importante
 
Prin Programul Operațional Regional – POR au fost atrași aproximativ 6 miliarde de euro. Din acești bani s-au construit 459 de kilometri de drumuri, au fost modernizați 690 de kilometri de drum, 170 de kilometri de cale ferată, precum și 14 aeroporturi și 4 porturi. Au fost construiți aproape 1000 de km de canalizare, 850 km de rețea de apă și 200 km au fost reabilitați. „Antreprenoriatul din România a beneficiat de susținere, prin alocare de fonduri europene. 74.000 de companii au luat bani europeni pentru a-și dezvolta afacerile. Au fost create aproape 65.000 de locuri de muncă. Acestea sunt numai câteva dintre cifrele de la nivel național. Investiții importante, prin modernizare și dotări, s-au făcut și în școli și spitale. Iar beneficiarii direcți ai acestor îmbunătățiri și facilități sunt oamenii care au nevoie de servicii medicale, sau, în învățământ, elevii, studenții și profesorii” spune Deputatul Christine Thellmann.
 
Apel pentru primari
 
Cel mai recent sondaj de opinie, de la Avangard, arată că 70% dintre români susțin rămânerea țării noastre în Uniunea Europeană. Totuși există și voci care incită la respingerea Uniunii Europene. Deputatul medieșean a lansat prin intermediul declarației sale politice un apel către toți primarii dar și către toți beneficiarii fondurilor europene, prin care le cere să atragă banii europeni și să explice comunității avantajele acestora. „În procent 60%, românii au o părere bună despre Uniunea Europeană. Cu toate acestea, nu putem să ignorăm discursurile care incită la ură și la respingerea UE, pentru că acestea sunt tot mai prezente în societate. Din punctul meu de vedere, cea mai bună modalitate de a câștiga încrederea oamenilor este prin a le face viața mai ușoară și mai plăcută, atât cât intră în responsabilitatea administrației. De aceea, îi îndemn pe toți primarii și pe toți cei care sunt beneficiari de fonduri europene să atragă acești bani în comunitățile lor și să convingă oamenii că se poate și că ne este mai bine pentru că
suntem membri ai UE”, mai spune parlamentarul liberal.
    Trimite prin e-mail