miercuri, 26 aprilie 2023

Publicat la 4/26/2023 08:36:00 a.m. de

Municipiul Mediaș participă și anul acesta la Bătălia Cărților

Concursul naţional de lectură a demarat la Biblioteca Municipală Stephan Ludwig Roth. Bătălia Cărților se adresează copiilor și adolescenților cu vârsta cuprinsă între 11 și 18 ani, dar și adulților. Concursul se desfășoară pe trei secțiuni, 11-13 ani, 14-18 ani și adulți, în perioada aprilie – noiembrie.
 
 
Primăria Municipiului Mediaș prin Directia Cultură, Învăţământ, Sănătate, Tineret, Sport, Turism, Relaţii Publice și Relația cu ONG, a lansat Concursul Naţional de Lectură „Bătălia Cărților” la Biblioteca Municipală Stephan Ludwig Roth. Acesta are ca scop stimularea lecturii în rândul copiilor, adolescenţilor și adulților și se va derula în perioada aprilie – noiembrie 2023, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Octavian Goga” din Cluj – Napoca, sub egida Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), fiind organizat în mai multe biblioteci publice din ţară.
 
Cine poate participa
 
La acest concurs pot participa copiii între 11-13 ani, adolescenţii cu vârste cuprinse între 14-18 ani, dar și adulții, respectiv seniorii, care au sau vor deține Fișă electronică la Bibliotecă. Participanţii trebuie să lectureze cărțile din listele recomandate până la sfârşitul lunii noiembrie şi să predea fişele de lectură completate, odată cu predarea cărţii lecturate. Fişele de lectură vor fi evaluate de către un juriu format din profesorul Dana Aparaschiței, Adela Boieșan  de la Clubul de Carte „Cafeneaua Literară” și Cristina Pustai, bibliotecar.
 
Concurs cu premii
 
Etapa finală va avea loc în luna decembrie şi va cuprinde dezbaterea „Convinge-mă să citesc!”, în cadrul căreia participanţii vor susţine cartea preferată şi vor răspunde la întrebări pe marginea cărţilor citite, urmată de jurizare şi festivitatea de premiere. Vor fi acordate premii finaliştilor concursului, și de asemenea se vor mai acorda alte premii care să stimuleze participanții în încurajarea lecturii „Cea mai bună fişă de lectură”, „Cea mai bună pledoarie pentru cartea preferată”, „Premiu pentru înțelegerea textului” „Cititorul anului”, „Cele mai pertinente răspunsuri” şi „Cartea anului”. „Pentru a ajunge în faza finală a competiției, participanții trebuie să lectureze cărțile din listele recomandate până la sfârșitul lunii noiembrie şi să predea fișele de lectură completate, odată cu predarea cărții lecturate. Fișele de lectură vor fi evaluate de către un juriu format din profesor Dana Aparaschiței, profesor Adela Boieșan din cadrul Clubului de Carte Cafeneaua Literară și profesor documentarist Cristina Pustai”, a declarat Anamaria Prodan, Purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaș.
    Trimite prin e-mail