sâmbătă, 29 aprilie 2023

Publicat la 4/29/2023 07:22:00 p.m. de

Mesajul senatorului Nicolae Neagu, de Ziua Veteranilor de Război„Recunoștință eternă eroilor neamului românesc!″, mesaj de suflet rostit de cei prezenți astăzi la ceremonia organizată cu ocazia Zilei Veteranilor de Război.
Cu toate că, astăzi mai sunt în viață doar câțiva veterani de război în tot județul Sibiu, sacrificile făcute cu dârzenie și mult curaj de aceștia, dar și de cei trecuți din voia lui Dumnezeu la cele veșnice, reprezintă pentru noi toți, un exemplu de devotament și dragoste de neam și țară.
Activitățile organizate astăzi de structurile militare din Garnizoana Sibiu, în colaborare cu administrația locală, Asociația Națională a Veteranilor de Război, în prezența Înalt Prea sfinției Sale Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitului Ardealului Streza Laurențiu, a dlui general de brigadă prof. univ. dr. ing. Bîrsan Ghiță , a Prefectului județului Sibiu Mircea Crețu la ″Monumentul Veteranilor" din Pădurea Dumbrava, sunt momente cu o încărcătură emoțională deosebită.
Bravilor ostași pe care îi cinstim azi, le datorăm prezentul și la rândul nostru, avem datoria strămoșească de a asigura un viitor mai bun tinerelor generați.
Cu prețuire și recunoștință profundă am depus astăzi coroane de flori în memoria veteranilor de război, care astăzi nu se mai regăsesc printre noi, dar rămân în amintirea comunității sibiene și exemplu lor rămâne o moștenire prețioasă pentru următoarele generații.
Odihnă veșnică, veteranilor de război!“

Foto: Academia Forțelor Terestre "Nicolae Bălcescu" , Sibiu
Foto: arhiva personală

    Trimite prin e-mail