marți, 11 aprilie 2023

Publicat la 4/11/2023 08:03:00 a.m. de

Hudea și Mărginean, medalii la Campionatul Național de alergare pe șosea

Alexandra Hudea și Iulia Mărginean (CSȘ Mediaș/AC Mica Romă Blaj) au debutat cu succes în sezonul competițional în aer liber. Hudea a obținut titlul de vicecampioană națională junioare I și locul 3 la tineret în cadrul Campionatului Național de alergare pe șosea pe distanța de 5 kilometri. De asemenea, a luat 2 medalii de aur cu AC Mica Romă Blaj, la junioare și tineret, echipă din care afăcut parte și Iulia Mărginean.
Din componența AC Mica Romă Blaj au făcut parte Mihaela Blaga, Alexandra Maria Hudea (CSȘ Mediaș/AC “Mica Romă” Blaj) – locul doi la junioare (timpul 17:22.19), Andreea-Maria Bogdan (CSȘ Blaj/ “Mica Romă” Blaj) – locul 7 la general (timpul 19:05.24) și Iulia Florina Mărginean (CSȘ Mediaș/ “Mica Romă” Blaj) – locul 10 la general. „Este o performanță remarcabilă a atletelor noastre, maximum ce puteam să ne propunem la aceste Campionate Naționale”, a spus antrenoarea Cristina Man, vicepreședintele Federației Române de Atletism.
 

Ca de obicei, fetele noastre au fost felicitate de reprezentanții Liceului „Axente Sever“. „În primele luni ale anului 2023 Alexandra Hudea și Iulia Mărginean au obținut numeroase titluri de campioane și vicecampioane la atletism, la probele de 1500 de metri și 3000 de metri desfășurate în capitală, în cadrul Campionatelor Naționale de Atletism în sală.
    Odată cu venirea primăverii a început și sezonul competițional în aer liber, prima competiție fiind Campionatele Naționale de alergare pe șosea pe distanța de 5 kilometri, rezervate juniorilor sub 20 de ani și celor sub 23 de ani.
     La startul cursei de 5000 de metri s-au aflat și axentistele Clubului Sportiv Școlar Mediaș, respectiv Alexandra Hudea din clasa a X-a Științe Sociale și Iulia Mărginean din clasa a XII-a Științele Naturii intensiv Engleză.
     Alexandra Hudea s-a adaptat foarte bine traseului cursei, care s-a desfășurat în jurul campusului Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară, și a parcurs cei 5 kilometri în 17 minute, 22 de secunde și 19 sutimi. Acest timp i-a permis axentistei noastre să se claseze pe a doua poziție în clasament la junioare 1 și să obțină locul al treilea la U23.
     Alexandra Hudea nu va avea prea mult timp de relaxare, chiar dacă este în vacanță, întrucât peste două săptămâni va reprezenta Liceul Teoretic Axente Sever la Botoșani la faza finală a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la cros, alături de Ciprian Varga din clasa a XI-a Instructor Sportiv. Le dorim sărbători pascale fericite și succes la competițiile acestei primăveri.“,  a transmis Liceul „Axente Sever“ Mediaș.
    Trimite prin e-mail