miercuri, 19 aprilie 2023

Publicat la 4/19/2023 03:50:00 p.m. de

Expoziție temporară de Fotografie: „(On)Cool Art – Body painting pe cicatrici oncologice”

 Primăria Municipiului Mediaș, prin Direcția pentru Cultură, organizează în colaborare cu Asociația „Oameni Buni” din Cluj Napoca expoziția temporară de fotografie intitulată „(On)Cool Art – Body painting pe cicatrici oncologice”.



Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 21 aprilie, ora 15:30, la sediul Muzeului Municipal de pe str. M. Viteazu, nr. 46, aceasta rămânând deschisă publicului până în data de 5 mai 2023.

Conceptul acestei expoziții este unul cu totul inedit. El cuprinde sub formă de imagini modele care au fost pictate și apoi fotografiate, reușind să creeze o formă de artă transpusă peste cicatricile și intervențiile medicale cauzate de bolile oncologice.

Ideea unei astfel de expoziții atipice reprezintă și un mod de încurajare a celor trecuți prin astfel de suferințe, de acceptare a faptului că urmele rezultate pe parcursul tratamentelor nu reprezintă un stigmat, ci din contră, ele pot aminti puterea și voința celor care au reușit să învingă în lupta cu această boală nemiloasă. De asemenea, se dorește crearea unei comunități, care să-și împărtășească experiențele din timpul tratamentului oncologic, oameni care, împreună, pot învăța că o atitudine optimistă și pozitivă are multe beneficii pentru sănătate.



    Trimite prin e-mail