marți, 11 aprilie 2023

Publicat la 4/11/2023 09:51:00 a.m. de

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Meteorologii anunță temperaturi de până la 17 grade

Meteorologii anunță că vremea se încălzește în toată țara, inclusiv în Transilvania unde temperaturile ajung la 17 grade Celsius. Șansele de ploaie cresc după 15 aprilie.


Valorile termice diurne vor înregistra variaţii în majoritatea regiunilor, pe parcursul acestei săptămâni, dar de săptămâna următoare vor avea tendinţe de creştere, conform prognozei pentru intervalul 10-23 aprilie, elaborate de Administraţia Naţională de Meteorologie.

În Transilvania, valorile termice diurne vor avea variaţii pe tot parcursul intervalului. La mijlocul primei săptămâni, mediile maximelor vor fi în creştere de la 13 la 17 grade, iar până la sfârşitul intervalului vor oscila între 14 şi 17 grade. Mediile regionale ale temperaturilor nocturne vor avea tendinţa de creştere uşoară de la 1-2 grade la începutul primei săptămâni, până spre 4-5 grade în a doua jumătate a intervalului.
Probabilitatea de ploaie va fi ridicată după data de 15 aprilie, semnificativ la începutul acestui interval, când vor fi posibile şi cantităţi de apă mai importante.
 
Cum va fi vremea la munte
La munte, în prima săptămână din interval, mediile temperaturilor maxime vor fi cuprinse între 4 şi 9 grade, cu cele mai ridicate valori în data de 13 aprilie. Minimele termice, în medie, se vor situa între -3 şi 3 grade, cu valorile cele mai ridicate în data de 14 aprilie. În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea tendinţă de creştere uşoară, cu medii ale maximelor de 6-8 grade şi ale minimelor de minus 1 şi 1 grad.
Probabilitatea pentru precipitaţii mixte va fi ridicată în jurul datei de 15 aprilie, când vor fi cantităţi de precipitaţii mai însemnate şi din nou după data de 17 aprilie.

    Trimite prin e-mail