duminică, 5 martie 2023

Publicat la 3/05/2023 07:27:00 p.m. de

SNGine Team și LTASrob au reprezentat cu cinste Mediașul la Naționale


Echipele de robotică din Mediaș și-au încheiat participarea la Faza națională a BRD First Tech Challenge România din acest an. Au fost apreciate pentru performanțele lor, iar elevii participanți s-au arătat recunoscători pentru bagajul de cunoștințe cu care au rămas în urma celui mai important concurs de gen din țară.


„Sezonul #7 FTC România 2023 s-a încheiat. Ultimele 6 luni au însemnat pentru noi multe ore în laborator, nopți nedormite, multe iterații și multe emoții. Am fost răsplătiți pentru eforturile noastre cu participarea la faza Națională, unde am reprezentat Mediașul alături de prietenii noștri LTASrob. Mica noastră lume mare s-a îmbogățit prin schimbul de experiență cu alte echipe, descoperind noi concepte inovative care ne pot fi de folos în sezoanele următoare. Mulțumim din pentru că ați crezut în noi, ne-ați înțeles și ne-ați sprijinit.“, a transmis SNGine.


LTASrob și robotul Goguțu au primit „botezul” etapei naționale de robotică
 

„În toamna anului trecut un grup de axentiști pasionați de robotică și inimoși au pus bazele echipei LTASrob. In primele zile ale lunii ianuarie, robotul LTAS, denumit cu duioșie Goguțu, a făcut primii pași in lumea roboticii. După două demo-uri desfășurate la Blaj și la Sibiu, LTASrob a participat la faza regională BRD First Tech Challenge iar Goguțu a căpătat tot mai multă experiență competițională. LTASrob s-a calificat in premieră la etapa națională de robotică și a reprezentat municipiul Mediaș alături de echipa SNGine la competiția organizată de Asociația Nație prin Educație.

 
Faza națională a BRD First Tech Challenge România s-a desfășurat la Sala Polivalentă din București in perioada 3-5 martie 2023, unde s-au reunit cele mai bine cotate 80 de echipe de robotică reprezentând 72 de licee. Ca și la etapa regională, cele două reprezentante ale municipiului nostru au fraternizat și s-au incurajat reciproc, dovedind că reprezintă în primul și în primul rând Mediașul. Prezența echipei LTASrob a fost evidențiată la deschiderea celei de-a 7-a ediții a BRD First Tech Challenge de către Dana Războiu, fondatoarea Asociației Nație prin Educație.
 
Ce au insemnat cele 3 zile de competiție pentru LTASrob? In primul rând ocazia de a cunoaște alți liceeni pasionați de robotică, de a avea schimburi de experiență cu echipe consacrate in acest domeniu și nu in ultimul rând cu ocazia de a pune in practică ceea ce le place: robotica.
Echipa noastră a câștigat un meci la competiția națională și a pierdut la diferență de doar câteva puncte alte meciuri. Ceea ce a rămas întipărit in memoria participanților noștri și a publicului medieșean a fost momentul in care robotul Goguțu a pus pe picioare robotul echipei aliate in timpul unui meci, robot care se răsturnase la inceputul partidei.
 
Nu putem să nu-i trecem in revistă pe inimoșii axentiști care au participat la etapa națională a BRD First Tech Challenge România. Este vorba de Tudor Bîrsan, Cristian Rău și Cristian Roman din clasa a IX-a Matematică Informatică, de Emanuel Bumbuță și Sergiu Medeșan din clasa a X-a Matematică Informatică, de Sara Aldescu și Mădălina Maier din clasa a XI-a Matematică Informatică, precum și de Oana Benescu din clasa a XI-a Filologie intensiv Engleză. Lor li se alătură cadrele didactice care i-au indrumat și-i indrumă in continuare, respectiv doamnele profesoare Gabriela Florea și Loredana Voicea. Nu in ultimul rând mulțumim primarului municipiului Mediaș Gheorghe Roman pentru sprijinul acordat celor două echipe ale liceelor medieșene care au reprezentat orașul nostru la cea de-a 7-a ediție a BRD First Tech Challenge România.
 
Îi felicităm pe componenții echipei LTASrob pentru participarea la competiția națională de robotică și pentru prestația robotului Goguțu și le dorim mult succes la ediția din 2024.“, a transmis Liceul Teoretic „Axente Sever“.

    Trimite prin e-mail