marți, 7 martie 2023

Publicat la 3/07/2023 08:09:00 a.m. de

Șantiere de finalizat până în toamnă

Bazinul de înot didactic din cartierul Vitrometan și un pachet de 9 străzi din zona Automecanica vor fi gata în a doua parte a anului.
 
 
Lucrările la bazinul de înot didactic se vor încheia în toamna acestui an. Acesta a fost construit pe strada Blajului din cartierul Vitrometan, în curtea Școlii Gimnaziale Constantin Ioan Motaș. Lucrările sunt finanțate de către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin Compania Națională de Investiții. „De mulți ani, Mediașul a făcut o solicitare la Compania Națională de Investiții pentru construirea unui bazin de înot școlar. Am reușit să obținem finanțarea și apreciez că lucrările se vor finaliza pe parcursul acestui an. Eu sper ca în luna septembrie să se facă și recepția lucrărilor”, a arătat primarul Gheorghe Roman.
 
Amplasament predat
 
Proiectul bazinului de înot din cartierul Vitrometan este unul cu vechime. Anunţul de achiziţie publică pentru obiectivul de investiţii bazin de înot didactic la Mediaş a fost publicat prima dată în vara anului 2009. Lucrările trebuiau să înceapă în anul 2010 şi să fie gata un an mai târziu, însă în realitate nu s-a făcut absolut nimic. Abia un deceniu mai târziu, administrația Roman a reluat acest proiect iar el va fi dus la bun sfârșit. Totodată, Consiliul Local Mediaș s-a angajat ca după predarea amplasamentului și a obiectivului realizat, să mențină destinația acestuia și să îl întrețină pe o perioadă de minim 15 ani.
 
Străzi în lucru
 
La sfârșitul acestei veri se vor finaliza lucrările pe pachetul de nouă străzi din zona fostei aviații. Pe aceste artere s-a lucrat la  rețele de canalizare pluvială, s-a realizat canalizația subterană pentru comunicații, iar ulterior infrastructura rutieră. Valoarea totală a proiectului finanțat din cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală 2 și bugetul local, se ridică la 20 milioane de lei. „Este un pachet de străzi care înseamnă investiții semnificative, iar acestea se referă la modernizarea rețelor de canalizare pluvială, amenajarea canalizației subterane iar în final modernizarea infrastructurii rutiere. Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 20 milioane de lei. În această etapă ne aflăm la modernizarea străzii Aurel Vlaicu, iar eu apreciez că până la sfârșitul lunii august această lucrare se va finaliza. Vreau să le mulțumesc tuturor medieșenilor pentru încrederea și răbdarea pe care o arată și să îmi cer scuze pentru disconfortul pe care aceste lucrări îl crează”, spune primarul Gheorghe Roman. 
Străzile pe care s-a lucrat sau se lucrează în zona aviației sunt Memorandist Dionisie Roman, Vlad Țepeș, Protopop Ioan Moldovan, Doctor Octavian Fodor, Trandafirilor, Intrarea Aviației, Dealul Furcilor, Petru Maior și Aurel Vlaicu.
    Trimite prin e-mail