marți, 7 martie 2023

Publicat la 3/07/2023 08:18:00 a.m. de

Campania Auxila de donare de sânge s-a bucurat de succes

Peste 50 persoane au răspuns pozitiv la campania de donare de sânge găzduită de Școala Postliceală Auxila Mediaș. Acțiunea derulată pe parcursul zilei de luni în cabinetele de nursing ale unității de învățământ se dorește a deveni una de tradiție. Pe lângă Școala Postliceală Auxila, coorganizatori au fost de această data Colegiul Școala Națională de Gaz și Centrul de Transfuzie Sanguină Sibiu.
 

Școala Postliceală Auxila, Colegiul Școala Națională de Gaz și Centrul de Transfuzie Sanguină Sibiu, au organizat o nouă campanie de donare de sânge. Acțiunea s-a desfășurat pe parcursul zilei de luni la cabinetele de nursing ale Școlii Postliceale Auxila, bilanțul fiind de peste 50 de persoane care au donat sânge. „Am donat și data trecută, am făcut-o cu plăcere pentru că am vrut să ajut persoanele care au nevoie de sânge și m-am gândit să o fac și de data aceasta. Cu siguranță nu va fi ultima dată când voi dona. Este important atât pentru cei în nevoie, dar ne ajută și pe noi, sănătatea noastră” spune una dintre persoanele care au donat.
 
Donator cu vechime
 
Un alt medieșean care a venit luni dimineața să doneze sânge a explicat că face acest lucru în fiecare an. Donează sânge pentru că vrea să ajute, pentru că este nevoie mereu și consideră că organizarea unor astfel de acțiuni și în municipiul de pe Târnava Mare este benefică și îi scutește pe cei care vor să ajute de un drum până la Sibiu sau Târgu-Mureș. „O fac anual, nu este prima dată pentru mine. Cu siguranță este nevoie mereu de sânge și de asta venim să donăm. Am ceva ani de când donez. M-am programat online, data trecută nu aveam programare și nu am reușit. Oamenii trebuie să înțeleagă și să ajute dacă pot face acest lucru evident. Este un lucru bun că se vine la Mediaș, nu trebuie să mergi la Sibiu pentru a dona”, a explicat medieșeanul.
 
Caracter permanent
 
Acțiunile de donare de sânge vor continua în municipiul Mediaș, din dorința de a da o mână de ajutor persoanelor în nevoie. Conducerea Școlii Postliceale Auxila Mediaș spune că își dorește să organizeze în fiecare an două campanii de donare,  una primăvara și una toamna. „Faptul că suntem o școală postliceală cu specific sanitar, pentru că mulți dintre cei care au donat au fost elevi sau chiar absolvenți ai școlii nostre, nu face decât să întărească această idee și anume că trebuie să desfășurăm activități de voluntariat, elevii noștri trebuie să fie implicați în cât mai multe astfel de activități. Am avut nu doar donatori ci și elevi care s-au ocupat și de partea administrativă pentru că sunt o serie de formalități de făcut. Bineînțeles, ne-am gândit la lipsa de sânge, pentru că tot timpul se fac apeluri către populație cu privire la acest lucru. Echipa de astăzi, Școala Postliceală Auxila, Colegiul Școala Națională de Gaz și Centrul de Transfuzie Sanguină Sibiu, vom încerca și cred că vom reuși să trecem aceste activități într-un calendar, să organizăm de acum încolo astfel de acțiuni de două ori pe an, în lunile martie și octombrie”, spune Viorel Pasc, Directorul Școlii Postliceale Auxila Mediaș.
 

    Trimite prin e-mail