marți, 14 martie 2023

Publicat la 3/14/2023 02:33:00 p.m. de

Peste 80 de copii la Șoala, la un atelier de pictat icoane pe sticlă

85 de copii din Șoala, Agârbiciu, Șeica Mică și Calvaser au luat parte la un atelier de pictură pe sticlă. Evenimentul s-a desfășurat la Căminul cultural din Șoala și a fost organizat de preotul din localitate. Copiii au primit toate ustensilele necesare, iar la final cei care au realizat cele mai reușite icoane au fost răsplătiți cu diplome. 

 
Atelierul de pictură pe sticlă a fost organizat de preotul din Șoala, Florin Adrian Moga. Acesta s-a desfășurat la Căminul cultural din localitate și a reunit copii din parohiile Șoala, Agârbiciu, Șeica Mică și Calvaser. Mai mulți preoți din zonă fac parte dintr-un cerc misionar și au luat decizia ca astfel de ateliere de pictat icoane să se desfășoare în fiecare parohie din cadrul cercului misionar. „Evenimentul a fost unul destul de greu de realizat pentru că în parohia noastră nu sunt atât de mulți copii și m-am gândit să ne adunăm mai multe parohii, să organizăm acest atelier. De la noi din parohie s-au adunat în jur de 15 copii, iar din celelalte au venit restul de până la 85 de copii. Este chiar o zi de foarte mare bucurie pentru că au venit atâția copii, ne-am simțit foarte bine cu toții, fiecare a învățat un nou talent pe care că o să îl folosească și o să le prindă foarte bine în viitor”, a explicat preotul Florin Adrian Moga.

În fiecare localitate
 
Preotul din localitatea Șoala a mai spus că a fost doar primul dintr-un șir mai lung de ateliere de pictat icoane pe sticlă. Acestea vor fi organizate în fiecare localitate din zonă. „Vor mai urma pentru că am gândit acest eveniment să fie făcut în fiecare parohie care a participat la acest atelier, dar nu numai. Noi, aici, ca preoți, avem un cerc misionar și facem parte 5 sau 6 parohii și anul acesta am zis să facem acest atelier la Șoala pentru că am inițiat acest proiect, la anul vom face cel mai probabil în Agârbiciu, după aceea în Șeica Mică și așa mai departe până vom face peste tot și după 
aceea vom reveni aici” mai spune preotul Florin Adrian Moga.    Trimite prin e-mail