marți, 14 martie 2023

Publicat la 3/14/2023 02:18:00 p.m. de

A început curăţenia de primăvară

Timp de aproximativ o lună, până în data de 14 aprilie, vor fi organizate acţiuni ample de igienizare în toate zonele oraşului. În toată această perioadă, medieşenii au ocazia să se debaraseze de  deșeurile vegetale care provin din curățarea curților și grădinilor. Acestea vor fi colectate săptămânal. De asemenea, fiecare stradă în parte va fi măturată.
 

Luni dimineaţa s-a dat oficial startul la curăţenia de primăvară. Angajaţii și utilajele operatorului de salubritate, au intervenit în mai multe puncte din oraș, iar în următoarele patru săptămâni vor fi prezenți în toate zonele. De asemenea, pe fiecare stradă în parte se va mătura mecanizat sau manual. „În perioada 13 martie – 14 aprilie, municipiul Mediaş prin operatorul de salubritate ECO-SAL, va derula campania Curăţenia de primăvară, aceasta constând în activităţi specifice serviciului de salubrizare, precum colectarea săptămânală a deşeurilor vegetale şi salubrizarea domeniului public, activitate care presupune îndepărtarea pământului/nisipului acumulat la bordură, măturat mecanizat, întreținerea manuală a părții carosabile/a trotuarelor/a zonelor verzi şi colectarea deșeurilor abandonate pe domeniul public/privat al municipiului Mediaș”, a precizat Anca Burian, Specialist relații publice în cadrul societății ECO-SAL.
                           
Unde se va interveni
 
Campania „Curățenia de primăvară” presupune ample activități de salubrizare a domeniului public. Acestea constau în principal în îndepărtarea pământului și a nisipului acumulat la bordură, măturatul mecanizat, întreținerea manuală a părții carosabile, a trotuarelor și a zonelor verzi, dar și colectarea deșeurilor abandonate pe domeniul public sau privat al Municipiului Mediaș. Astfel, se va interveni în zone precum Hula Baznei, pârâul Ighiș, pârâul Moșnei, zona Greweln, zona Baia de Nisip, zona Tineretului și zona Luncii. „Pe această cale, rugăm insistent cetăţenii medieșeni să respecte programul de colectare a deşeurilor vegetale aşa cum este el stabilit în calendarul ECO-SAL şi să ţină cont de faptul că trebuie să se încadreze în cantitatea maximă de 1 metru cub/săptămână. Dacă din motive obiective nu puteţi respecta programul de colectare, nu scoateţi deşeurile vegetale în faţa porţii, contactaţi operatorul de salubritate pentru identificarea unor soluţii sau pentru reprogramarea colectării deşeurilor. Abandonarea la întâmplare a deşeurilor pe domeniul public reduce eficienţa acestei campanii conducând, în egală măsură, la îndepărtarea de scopul pentru care aceasta este organizată. Calendarul cu datele de colectare poate fi descărcat de pe pagina de facebook şi de pe site-ul societăţii, www.eco-sal.ro, iar mai multe informaţii puteţi obţine apelând numărul de telefon 0374-075 464” mai spune Anca Burian.

                           

    Trimite prin e-mail