marți, 7 martie 2023

Publicat la 3/07/2023 09:30:00 a.m. de

Participare record la Festivalul concurs Viz Muzical

Concursul județean de muzică vocal-instrumentală se va desfășura vineri la Sala Traube. Evenimentul ajuns anul acesta la ediția cu numărul 6 se adresează elevilor cu vârstă cuprinsă între 6 ani și 19 ani. Organizatorii au pregătit patru secțiuni de concurs, pian individual, muzică folk, individual, duet și grup, muzică populară, individual, duet, grup și instrumentală, respectiv muzică ușoară, individual și duet. La ediția din acest an s-au înscris nu mai puțin de 152 de concurenți.  
 
Concursul ,,Vis Muzical’’ este înscris în Calendarul Concursurilor Județene organizate de Palatul Copiilor  și Clubul Copiilor din Județul Sibiu. Participă elevi ai cercurilor Palatului Copiilor Sibiu, ai Cluburilor Copiilor, ai şcolilor şi liceelor din judeţul Sibiu cu vârsta cuprinsă între 6 și 19 ani. Nu pot participa la concursul de muzică elevii interni ai Liceului de Artă, cu specializarea muzică.
 
4 secțiuni
 
Concurenții vor participa cu o singură  piesă muzicală, individual , duet sau grup și  pot participa la toate secțiunile din concurs. Acestea sunt Pian individual, Muzică folk, individual, duet și grup, Muzică populară, individual, duet, grup și instrumentală, respectiv Muzică ușoară,  individual și duet. Organizatorii au pregătit premii pe categorii de vârstă. Astfel, vor fi premiați elevii din clasele  0 – IV, V – VIII respectiv IX – XII.
 
Juriu specializat
 
Concursul Județean de Muzică Vocal Instrumentală ,,Vis Muzical’’ se va desfășura în data de 10 Martie 2023, începând cu ora 14:00 la Sala Traube din municipiul Mediaș. Jurizarea se va face în timpul desfășurării recitalurilor, iar ca urmare a acesteia, rezultatele vor fi afișate și pe paginile de Facebook, Vis Muzical și Clubul Copiilor Mediaș. „Juriul va fi format din cadre didactice cu specializare în muzică și soliști vocali consacrați din Județul Sibiu. Departajarea interpreţilor la concurs, de către juriu, se va face în funcţie de interpretarea corectă din punct de vedere intonaţional, calităţile vocale la soliştii vocali, calitatea repertoriului, stilul interpretativ, dicţia, frumuseţea şi autenticitatea costumului popular purtat de interpret, respectiv ținuta scenică“, a explicat profesorul Claudiu Șimon, organizatorul concursului „Vis Muzical“
.
    Trimite prin e-mail