duminică, 12 martie 2023

Publicat la 3/12/2023 12:10:00 p.m. de

Magnific! Alexandra Hudea a luat aurul și la 3000 m

Medieșeanca Alexandra Hudea (antrenor Vasile Ibășfălean) și-a adjudecat încă un titlu național. Astăzi, în finala probei de 3000 de metriu plat de la Campionatele Naționale indoor rezervate cadeților (U18), a terminat din nou prima, în 10 minute, 11 de secunde și 49 de sutimi.
 

Ca de obicei, prima reacție vine din partea Liceului Teoretic „Axente Sever“, unde Alexandra este elevă în clasa a X-a, profil Științe Sociale.

„Când spunem performanță, spunem Alexandra Hudea

În zilele de 11 și 12 martie, Sala «Ioan Soter» din cadrul Complexului Sportiv National «Lia Manoliu» din București a găzduit etapa finală a Campionatelor Naționale indoor rezervate juniorilor sub 18 ani. La startul finalelor de 1500 de metri și de 3000 de metri a fost prezentă reprezentanța Clubului Sportiv Școlar Mediaș, Alexandra Hudea. Și nu a fost doar un simplu act de prezență pentru eleva Liceului Teoretic Axente Sever, întrucât aceasta și-a adjudecat titlurile de campioană națională la juniori la cele două probe.

Sâmbătă 11 martie, Alexandra Hudea a devenit campioană națională la 1500 de metri după ce a încheiat finala cu timpul de 4 minute, 28 de secunde și 95 de sutimi. A urmat ziua de duminică 12 martie și finala la 3000 de metri, pe care atleta pregătită de antrenorul Vasile Ibășfălean a dominat-o categoric și și-a adjudecat titlul de campioană națională la juniori, cu timpul de 10 minute, 11 de secunde și 49 de sutimi.

Tot în finala de 3000 de metri, dar la masculin a luat startul și Ciprian Varga din clasa a XI-a Instructor Sportiv. Acesta a alergat cei 3000 de metri in 9 minute, 36 secunde și 56 de sutimi, clasându-se pe poziția a șasea.

Alexandra Hudea este elevă în clasa a X-a a profilului de Științe Sociale și a avut un început de sezon excelent la competițiile indoor, după ce a obținut titluri de campioană și vicecampioană la probele de 1500 și respectiv 3000 de metri la competițiile naționale de tineret sub 23 de ani din luna februarie, dar și la cele de juniori sub 20 de ani de la începutul lunii martie. De aceea putem spune, fără teama de a greși, că asocierea numelui Alexandrei Hudea cu performanța nu e deloc întâmplătoare, în spatele rezultatelor excelente aflându-se ore întregi de antrenamente și pregătiri.

O felicităm pe Alexandra Hudea și pe antrenorul ei Vasile Ibășfălean pentru rezultatele din aceste prime luni ale anului 2023 și le dorim succes la competițiile la care vor participa in continuare.“, a transmis Liceul Teoretic „Axente Sever“.

    Trimite prin e-mail