miercuri, 1 martie 2023

Publicat la 3/01/2023 01:22:00 p.m. de

Drumeții în zona Mediaș, în luna martie

Programul Anii Drumeției, inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu, a fixat calendarul traseelor propuse pentru luna martie.
Prin ghidul de turism Ioana Pătrășcoiu, Walking Tours Mediaș ne propune sâmbătă 11 martie o „Experiență locală“ - pe traseul Nou Săsesc - Biertan, cu transport asigurat din Mediaș. De asemenea, duminică 12 martie, cei interesați vor avea prilejul să facă o drumeție de neuitat pe Via Transilvanica, pe traseul Mediaș - Bazna – Târnava.


O săptămână mai târziu, duminică 19 martie, iubitorii de natură și de frumos sunt invitați la o „Drumeție în familie“, pe un traseu în zona Mediașului – Ighișul Nou.
 
Pe Via Transilvanica
 
Pentru drumeția de 11 martie, locul de întâlnire e la 9,45, la Gara Mediaș. Locurile sunt limitate, ca urmare e important să se facă înscrierea din timp. Costul ar fi 120 lei/persoană, în care este inclus ghidajul, transportul Mediaș – Nou Sasesc și Biertan – Mediaș. „Sâmbătă, 11 martie, pornim într-o drumeție pe Via Transilvanica, pentru a admira dealurile și văile din partea de nord a Podișului Hârtibaciului. Ne întâlnim în Mediaș, ne urcăm în microbuz și startul propriu zis îl avem din localitatea Nou Săsesc. De acolo urmăm bornele timp de 10 km, până când ajungem în Biertan. Din Mediaș se va porni cu microbuzul până în Nou Săsesc. Același microbuz ne va lua din Biertan și ne va aduce înapoi în Mediaș. Pentru participanții care vin din Sibiu, există următoarele variante: – Trenul de 7.25 sau 8.05 de la Sibiu: punctul de întâlnire e în fața gării
– Mașina personală: există locuri de parcare lângă gară“, informează Walking Tours Mediaș.
Cei interesați sunt așteptați în ehipament adecvat, cu bocanci de drumeție, haine adecvate sezonului – căciulă, geacă impermeabilă, sticlă cu apă/ceai, minim 1L și gustare. Se recomandă bețe de trekking, chiar dacă traseul are grad de dificultate UȘOR.
Trebuie menționat faptul că, pentru copiii până în 14 ani, participarea la drumeție este gratuită, cu condiția să fie însoțiți de un adult (părinții sunt responsabili pentru a evalua dificultatea traseului pentru copii).
Rezervări pot fi făcute AICI
 
Mediaș - Bazna - Târnava
 
Pentru drumeția organizată duminică 12 martie, întâlnirea are loc în față la Biserica Sfânta Margareta (Piața George Enescu, nr 1), la ora 9.45. Este un traseu de dificultate medie, pe distanța de 24 km, cu o diferență de nivel de 250 m. Costul e de 50 lei/persoană. „Duminică, 12 martie, ne bucurăm de o zi frumoasă și de o drumeție la fel pe Via Transilvanica. Pornim din Mediaș, de la borna din față de la Sfânta Margareta (biserica fortificată), mergem în Bazna, facem o pauză considerabilă apoi ne continuăm drumul spre localitatea Târnava. Întoarcerea de la Târnava la Mediaș se face cu trenul. Durata drumeției: aproximativ 6 ore“, transmite organizatorul.  
Informații despre tururile ghidate prin Walking Tours Mediaș, la telefon 0729-050.636 sau pe email: walkingtoursmedias@gmail.com
 
Anii Drumeției
 
Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu și cuprinde întreg județul Sibiul. Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului – drumeția, cicloturismul, plimbările ecvestre, observarea florei și a faunei și tururi culturale. „Programul „Anii Drumeției” a fost lansat în 2021 și s-a născut din nevoia de a adapta strategia de promovare turistică a județului Sibiu la contextul global. Distanțarea socială, limitarea călătoriilor, nevoia oamenilor de a ieși în natură, de a aprecia lucrurile simple cum este o plimbare în aer liber, a reprezentat pentru noi o oportunități de a valorifica patrimoniul natural pe care îl are județul Sibiu.“, arată Daniela Câmpean, președinta CJ Sibiu.  
    Trimite prin e-mail