miercuri, 22 martie 2023

Publicat la 3/22/2023 02:19:00 p.m. de

Compania Apa Târnavei Mari a organizat mai multe evenimente de Ziua Mondială a Apei

Operatorul regional de apă și apă uzată a derulat mai multe activități comune cu școli din orașele Agnita și Dumbrăveni. Prima manifestare s-a desfășurat la Colegiul Tehnic „A.T. Laurian” din Agnita, acolo unde elevii au desenat și au pregătit o serie de prezentări foarte interesante despre apă și importanța acesteia în viețile noastre. Următoarea locație a fost Liceul „Timotei Cipariu” din Dumbrăveni, iar elevii au realizat desene cu tema „Apa și noi”, au pregătit diferite prezentări și chiar o scenetă având drept personaje, apa, micii ecologiști sau poluarea.

 
Compania Apa Târnavei Mari a sărbătorit și anul acesta Ziua Mondială a Apei – 22 martie, prin organizarea mai multor  evenimente grupate sub titulatura „Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume”. Pentru celebrarea apei în acest an, United Nations Water a propus sloganul „Be the change you want see in the world”. Ținând cont de tema propusă pentru acest an, au fost derulate o serie de activități comune cu școli din aria de operare, respectiv din orașele Agnita și Dumbrăveni.  
 
Temă de lucru
 

La începutul acestei săptămânii, reprezentanții Apa Târnavei Mari au fost oaspeții Colegiului Tehnic „August Treboniu Laurian” din Agnita, alături de care au dat startul activităților. În preambulul Zilei Mondiale a Apei, alături de elevii clasei a V-a A, coordonați de Profesor diriginte Alina – Olimpia Enciu, a fost derulat proiectul „Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume”. Elevii au aflat mai multe despre apă, despre protecția mediului și despre implicare în tot ceea ce înseamnă conservarea naturii. Copiii au făcut desene pe tema „Apa și noi, dar au pregătit și o serie de prezentări foarte interesante despre apă și importanța acesteia în viețile noastre. L-au avut alături pe Florin Rusu, șeful Sucursalei Agnita a ATM, care le-a vorbit copiilor despre drumul apei din natură în casele noastre și despre cum apele uzate își găsesc din nou calea spre natură, după ce sunt epurate. La finalul activității, elevii participanți au fost declarați drept adevărați Prieteni ai apei” cu o diplomă și au primit câteva mici daruri.
 
Desene ș
i scenetă
 
În cursul zilei de miercuri, reprezentanții operatoratului regional de apă și apă uzată, au fost fost oaspeții Liceului „Timotei Cipariu” Dumbrăveni, iar alături de elevii clasei a I-a B și a V-a C, coordonați de profesoarele Florea Mirela și Maria Herman au derulat proiectul „Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume”. Și pentru elevii din Dumbrăveni a fost lansată o temă de lucru, iar copiii au realizat desene cu tema „Apa și noi și au pregătit diferite prezentări. Totodată, aceștia pregătit chiar și o scenetă având drept personaje, apa, micii ecologiști sau poluarea. Elevii l-au avut alături pe Ioachim Maier, Inginer Șef Departament Producție Apă Potabilă, care le-a descris copiilor drumul apei din natură în casele lor și mai apoi, din casele lor, înapoi în natură. La finalul unei ore reușite, copiii și-au meritat pe deplin diplomele de Prieteni ai apei” și au primit mici daruri din partea societății.
 
Manifestări de tradiție
 
Evenimentele organizate cu prilejul Zilei Mondiale a Apei reprezintă o tradiție pentru operatorul regional de apă și apă uzată. Scopul declarat în fiecare an este acela de a crește gradul de conștientizare în rândul comunității cu privire la importanța apei. „Ne-am bucurat că am sărbătorit Ziua Mondială a Apei în 2023 alături de elevii din Agnita și Dumbrăveni, dar mai ales pentru că am reușit să aducem în discuție teme importante, legate de protecția mediului, protecția surselor de apă, voluntariat, ecologie și implicare. Derularea unor activități cu prilejul Zilei Mondiale a Apei este o tradiție pentru compania Apa Târnavei Mari. Ne bucurăm pentru că și în acest an am avut parteneri la activitățile noastre elevi din zona de operare, din Agnita și Dumbrăveni, care s-au implicat și au fost receptivi la toate informațiile pe care le-am adus în discuție. Le mulțumim tuturor celor care și-au adus aportul la activități, elevi și cadre didactice, mai ales că am reușit să aducem în atenție o serie de aspecte legate de protejarea surselor de apă, de importanța apei în viețile noastre, protejarea mediului înconjurător, voluntariat și ecologie. Copiii au fost interesați și au dat dovadă de multă maturitate atunci când au transmis mesaje legate de apă, prin desene, sau au discutat despre apă, semn că au înțeles însemnătatea acestei resurse în viețile noastre” spune Milu Oltean, Şef Birou Relații Publice ș
i Comunicare în cadrul companiei Apa Târnavei Mari.



    Trimite prin e-mail