luni, 20 martie 2023

Publicat la 3/20/2023 09:14:00 p.m. de

ACS Mediaș s-a impus greu cu Păltiniș Rășinari, dar a luat 3 puncte „de aur“

ACS Mediaș a obținut un succes extrem de important în etapa cu numărul doi a returului de campionat. Formația pregătită de Dumitru Solomon, Doru Dudiță și Dorin Roșca a învins cu scorul de 2-1 pe ACS Păltiniș Rășinari, ocupanta locului patru în clasamentul seriei. Golurile medieșenilor au fost marcate de Cristian Pajco în minutul 4 și Claudiu Morariu în minutul 75.

Gruparea de pe Târnava Mare a câștigat și cel de-al doilea joc oficial din campionat disputat în acest an, primul în fața propriilor suporteri. ACS Mediaș a învins ACS Păltinișșinari cu scorul de 2-1, după ce la pauză a fost 1-1. Antrenorii Dumitru Solomon, Doru Dudiță și Dorin Roșca au început partida de pe teren propriu în formula Paul Florea, Cristian Maxim, Cristian Avram, Bogdan Jica, Gabriel Țala, Sebastian Bîrsan, Daniel Chifu, David Potor, Raul Ignat, Claudiu Morariu și Cristian Pajco. În actul secund au fost operate mai multe schimbări, în toate compartimentele.

Cum s-au marcat golurile

ACS Mediaș a reușit să deschidă repede scorul în partida disputată sâmbăta trecută pe terenul Sparta. În minutul 4 al confruntării atacantul Cristian Pajco a modificat pentru prima data tabela cu cea 26-a reușită stagională. Formația vizitatoare nu a cedat lupta și a reușit să egaleze, astfel că scorul înregistrat la pauză a fost 1-1.  Repriza a doua a fost una de luptă, iar formația gazdă a reușit să își apropie victoria în finalul jocului. Cu un sfert de oră înainte de finalul timpului regulamentar de joc, mijlocașul Claudiu Morariu a marcat golul de trei puncte pentru formația sa.

Liderul la zi

În urma succesului obținut pe teren propriu în compania formației din Rășinari, ACS Mediaș a bifat a 15-a victorie consecutivă în campionat. Gruparea de pe Târnava Mare ocupă în continuare prima poziție a clasamentului seriei din Liga a patra. Medieșenii au acumulat un total de 45 puncte, cu 3 mai multe decât ocupanta locului al doilea, Inter Stars 2020 Sibiu. În cele cincisprezece etape disputate până în prezent, aceștia au marcat nu mai puțin de nouăzeci și nouă de goluri și au primit doar doisprezece, având un golaveraj de +80.

3 meciuri la Mediaș

ACS Mediaș va juca trei partide partide consecutive în campionat pe teren propriu. La sfârșitul săptămânii trecute, formația pregătită de Dumitru Solomon, Doru Dudiță și Dorin Roșca a întâlnit ACS Păltiniș Rășinari, iar ulterior la sfârșitul acestei săptămâni va întâlni într-un meci considerat în deplasare Sparta Mediaș, echipă pe al cărei teren evoluează în jocurile de acasă. Derby-ul local la fotbal se va disputa sâmbătă, 25 martie, de la ora 11:00. În etapa a patra a returului, ACS va juca tot la Mediaș cu AFC Quantum/Cuantic Arsenal Sibiu. „Toate meciurile trebuie să le abordăm la victorie pentru că este foarte strâns campionatul. Orice pas greșit ar însemna ratarea obiectivului. Este un avantaj faptul că jucăm trei partide consecutive acasă. Noi avem suporteri numeroși și contează susținerea lor” spune Ionuț Buzean, Președintele ACS Mediaș.

Rezultatele etapei a 15-a:

FC Avrig – FC Dumbrăveni 4-1

ACS Bradu – Leii Șura Mică 3-0 (1-0)

ACS Mediaș  – Păltiniș Rășinari 2-1 (1-1)

Unirea Miercurea-Sibiului – Sparta Mediaș 4-1 (3-1)

CSO Copșa Mică – FC Tălmaciu 2-1

Inter Sibiu – Quantum/Cuantic Arsenal Sibiu 6-0 (1-0)

Voința Sibiu – AFC Agnita 2-0 (2-0)

CLASAMENT


    Trimite prin e-mail