duminică, 26 februarie 2023

Publicat la 2/26/2023 05:37:00 p.m. de

Momente emoționante la centrul educațional ucrainean din Mediaș

Vineri 24 februarie s-a împlinit un an de la începutul războiului din Ucraina. Comunitatea ucraineană din Mediaș a organizat un eveniment comemorativ și ziua porților deschise la centrul său educațional, pe str. Johannes Honterus nr. 13 , mun. Mediaș. Oaspeții au fost așteptați cu o serie de expoziții „Orase ucrainene: transformarea”, „Război și pace prin ochii copiilor”, „Creatii tradiționale ucrainene”, prezentarea „Viața școlara”, o serie de video-interviuri și povești ale refugiaților „Amintirile nostre, așa cum a fost”, răsfăț cu mâncăruri ucrainene si expozitia „Puternica și independenta" cu acel steag trimis comunitatii comunităţii de pe front.

Astfel, pe 24 februarie, mulți invitați s-au adunat în centrul educațional ucrainean din Mediaș. Ucrainenii au făcut românilor un tur și le-au povestit despre începutul războiului.

La întâlnire „au sunat multe cuvinte de susținere, au fost multe îmbrățișări prietenești și am băut ceai cu mâncăruri ucrainene într-o atmosferă caldă. Suntem foarte recunoscători pentru sinceritatea românească.

În acest an am simțit liniște, am învățat multe și ne bucurăm că soarta ne-a adus aici.
Sperăm că de acum înainte vom avea și mai multe motive pentru întâlniri comune și de sărbători românești și sperăm că aceste motive vor fi vesele”, a transmis Ukrainians in Mediaș, prin Julia Batioha.

    Trimite prin e-mail