miercuri, 8 februarie 2023

Publicat la 2/08/2023 05:23:00 p.m. de

Liderul Ligii a IV-a e în grafic. ACS Mediaș face transferuri importante și câștigă la scor în amicale

ACS Mediaș e în grafic cu clasamentul, pregătirea și campania de transferuri pentru acest sezon. Lideră în Liga a IV-a, a început pregătirile din timp, se întărește cu jucători de calitate și are succes în amicale. 


Săptămâna trecută s-a impus cu scorul de 7-0 în prima partida de verificare disputată în acest an la Mediaș. 7-0 în compania echipei ACS Viitorul Vama Seacă, care evoluează tot în Liga a 4-a. Lucian Noian și Adrian Cîrstean au reușit câte o dublă, iar Sebastian Bîrsan, Raul Ignat și Bogdan Jica au marcat câte un gol. Gruparea medieșeană are și o campanie bună de transferuri, pentru a câștiga campionatul și a merge la baraj. În acest caz, va avea ca adversar campioana județului Harghita.
 
Meci cu Vama Seacă

Amicalul dintre ACS Mediaș și ACS Viitorul Vama Seacă, formație din județul Alba, disputat sâmbăta trecută la Mediaș, a fost unul controlat autoritar de către echipa gazdă. Medieșenii au reușit să marcheze de șapte ori, în timp ce echipa din Alba-Iulia nu a înscris niciun gol în poarta apărată de Paul Florea în prima repriză, respectiv Ionuț Neacșa în actul secund. Lucian Noian a marcat de două ori în prima repriză pentru formația sa și a stabilit scorul pauzei, 2-0 în favoarea medieșenilor. În repriza secundă, formația gazdă a mai înscris de cinci ori. Au punctat pe rând Adrian Cîrstean, Sebastian Bîrsan, același Adrian Cîrstean, Raul Ignat și Bogdan Jica.
 
Jucători noi
 
ACS a mai bifat în ultimele zile încă cinci transferuri, pentru compartimentul defensiv, dar și cel median. Astfel, fundașul Alpar Birtalan va evolua la Mediaș. Acesta vine de la Unirea Ungheni, formație care evoluează în Liga a III-a. Mijlocașul Claudiu Morariu, ultima dată la FC Avrig va face parte și el din lotul medieșenilor. Jucătorul născut la Sibiu are 24 ani și a mai evoluat pentru FC Hermannstadt, Unirea Alba Iulia și FC Șelimbăr. Un alt transfer e cel al mijlocașului Cristian Daniel Chifu, care vine la Mediaș de la AS Bradu. De asemenea, fundașul Cristian Maxim, fost component al echipei Gaz Metan și care a evoluat ultima dată la UTA Arad, va îmbrăca și el tricoul ACS-ului în acest an. Ultimul venit săptămâna aceasta e mijlocașul Adrian Șulea (22 de ani), de la formația din liga a III-a, Unirea Alba Iulia.  
 
Adversar din Harghita
 
ACS Mediaș și-a aflat potențialul adversar din barajul pentru promovarea în Liga a treia. În cazul în care medieșenii vor rămâne pe prima poziție a clasamentului seriei și la finalul returului de campionat, aceștia vor avea de înfruntat în dublă manșă campioana județului Harghita. Federația Română de Fotbal
a stabilit la sfârșitul săptămânii trecute, prin tragere la sorți, duelurile pentru barajul de promovare în Liga 3, ediția 2023-2024. Județul Sibiu a fost repartizat în regiunea 3, iar câștigătoarea ligii a-4-a din județului Sibiu urmează să întâlnească campioana județului Harghita. Meciurile se vor disputa în sistem eliminatoriu, în data de 17 iunie 2023, ora 18:00, turul, respectiv 24 iunie 2023, ora 17:30, returul.
    Trimite prin e-mail