joi, 16 februarie 2023

Publicat la 2/16/2023 07:39:00 p.m. de

Hudea și Mărginean aleargă în weekend în finalele Campionatelor Naționale. Iau startul la 1500 și 3000 metri

Cele mai valoroase altete din Mediaș, Alexandra Hudea și Iulia Mărginean, sportive cu dublă legitimare (CSȘ Mediaș și Mica Romă Blaj), participă în weekend la etapa finală a Campionatelor Naționale de Seniori (ediția 53) și Tineret (U23 – ediția 40).
Singure reprezentante ale județului în lupta pentru medalii, Hudea și Mărginean iau startul în finalele probelor de 1500 metri și 3000 de metri. 

Iulia Mărginean aleargă cu numărul 10274, iar Alexandra Hudea cu 7963
 
Întrecerile sunt programate sâmbătă și duminică (18-19 februarie) în Sala „Ioan Soter” din cadrul CSNB „Lia Manoliu”. Finala de 1500 metri feminin va avea loc sâmbătă, de la 18,55, iar cea de 3000 de metri feminin e programată duminică, de la 17,45.

Lista sportivilor calificați, respectiv, listele de start pot fi consultate AICI, respectiv AICI
 
Hudea, învingătoare la 800 metri, la Bacău

 
În drum spre finalele la Naționale, Alexandra Hudea a mai câștigat o competiție, la finalul săptămânii trecute. A luat startul la memorialul „Dorin Melinte“ în proba de 800 metri, pe care a câștigat-o cu timpul de 2 minute, 14 secunde și 92 de sutimi.
„Alexandra Hudea se dovedește o veritabilă Forrest Gump in variantă feminină, alergând și dominând atât competiții internaționale cât și concursuri interne la categoria ei de vârstă. După ce săptămâna trecută (nr – 5 februarie) sportiva noastră a devenit campioană europeană in Spania alături de clubul Mica Romă din Blaj, la sfârșitul acestei săptămâni Alexandra a participat la memorialul Dorin Melinte. Competiția a fost găzduită de Sala de Atletism din Bacău și a fost rezervată juniorilor 1,2 și 3.
Alexandra Hudea este elevă în clasa a X-a Științe Sociale la Liceul Teoretic Axente Sever și este legitimată la CSȘ Mediaș și la Mica Romă din Blaj. Sportiva pregătită de antrenorul Vasile Ibășfălean a luat startul in proba de 800 de metri, pe care a câștigat-o cu timpul de 2 minute, 14 secunde și 92 de sutimi.
La Memorialul Dorin Melinte au participat 350 de atleți care au avut astfel ocazia să se testeze pentru finala Campionatului Național Indoor pentru juniori. Aceasta se va desfășura weekend-ul viitor in capitală.
O felicităm pe Alexandra Hudea și pe antrenorul ei Vasile Ibășfălean pentru rezultatele din acest inceput de an 2023 și suntem alături de sportivele noastre in competițiile la care vor participa in continuare.“, a transmis, duminică, Liceul Teoretic „Axente Sever“.
    Trimite prin e-mail