miercuri, 15 februarie 2023

Publicat la 2/15/2023 10:53:00 a.m. de

Axente Sever: Informare privind emiterea cardurilor de energie

Primăria Axente Sever informează locuitorii comunei asupra sprijinului oferit de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene pentru plata facturilor la energie, în valoare de 700 lei, acordați de două ori pe an, în luna februarie 2023 și în luna septembrie 2023, sub forma unor CARDURI DE ENERGIE.


INFORMARE PRIVIND EMITEREA CARDURILOR DE ENERGIE

Stimați cetățeni, mai jos regăsiți informații referitoare la categoriile de beneficiari ai cardurilor, modalitatea de distribuire (prin Poșta Română), precum și un număr de call center pe care vă rugăm să îl apelați în cazul în care există neclarități: 031/9966.

Stimați cetățeni, vă informăm că, urmarea Ordonanței de Urgență nr 166/2022, privind unele măsuri pentru acordarea unui sprijin categoriilor de persoane vulnerabile pentru compensarea prețului la energie, suportat parțial din fonduri externe nerambursabile, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) va oferi persoanelor în dificultate sprijin pentru plata facturilor la energie în valoare de 700 lei, acordați de două ori pe an, în luna februarie 2023 și în luna septembrie 2023, sub forma unor CARDURI DE ENERGIE.
Compania Națională „Poșta Română“ SA  se va ocupa de emiterea, tipărirea și distribuirea acestror carduri de energie, conform Ordonanței sus-menționate și care, ulterior, vor fi încărcate cu 700 lei/semestru.
Vor beneficia de aceste carduri de energie următoarele categorii de persoane:
- Pensionarii din sistemul public de pensii ale căror venituri nu depășesc 2000 lei/lună
- pensionarii cu pensii de invaliditate, indiferent de vârstă, ale căror venituri nu depășesc 2000 lei/lună
- persoanele încadrate în grad de de handicat grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nu depășesc 2000 lei/lună
- familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, în conformitate cu Legea 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, precum și
- familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutor social în baza Legii 416/2001, privind venitul minim garantat.
Pentru informații suplimentare și/sau neclarități în legătură cu sprijinul pentru compensarea prețului la energie rugăm apelați serviciul CALL CENTER, care funcționează în cadrul CN Poșta Română, la numărul de telefon 031/9966.




    Trimite prin e-mail