luni, 30 ianuarie 2023

Publicat la 1/30/2023 10:30:00 a.m. de

„Magia dansului“, la Mediaș! Participă peste 130 coregrafi, profesori, dansatori profesioniști și amatori din toată țara

Peste 130 de coregrafi, profesori, dansatori profesioniști și amatori din toată țara, se vor întâlni la Mediaș în perioada 8-12 februarie 2023, pentru 5 zile de muncă, dans și coregrafie! Școala de Dans "Vasile Stoia" și Asociația Ghiocelul, cu sprijinul Primăriei Municipiului Mediaș, organizează „Magia dansului“ - seminarul coregrafic ajuns la cea  de-a X-a ediție. Sâmbătă 11 februarie e programat un spectacol în care „frumusețea dansului tradițional și a folclorului național, unice de altfel în întreaga lume, vor fi scoase la rampă și aduse în fața publicului spectator și telespectator.“ Spectacolul este programat la Sibiu, de la ora 16, la Centrul Cultural „Ion Besoiu“.


„Dragi iubitori ai folclorului românesc, cu mare bucurie și entuziasm, vă invităm la spectacol!
«Magia dansului» - seminarul coregrafic ajuns la cea  de-a X - a ediție, întrunește de această dată cel mai mare număr de participanți. Peste 130 de coregrafi, profesori, dansatori profesioniști și amatori din toată țara, se vor întâlni la Mediaș în perioada 8- 12 februarie 2023, pentru 5 zile de muncă, dans și coregrafie! Scopul și obiectivele propuse vor fi pe deplin împlinite în penultima zi de seminar, mai exact în 11 februarie când frumusețea dansului tradițional și a folclorului național, unice de altfel în întreaga lume,  vor fi scoase la rampă și aduse în fața publicului spectator și telespectator.
Vă invităm deci la spectacol,
Cuprinși de dor și de mândrie.
Luând la dans orice obstacol,
De drag pentru-a noastră Românie!“, anunță Școala de Dans "Vasile Stoia".

Primăria municipiului Mediaș își respectă astfel promisiunea de a fi alături de dansatorii de la Ansamblurile Folclorice Târnavele și Muguri de pe Târnave, ale școlii de dans popular Vasile Stoia. „În cadrul întâlnirii de astăzi (nr. 4 iunie 2022) de la sediul Primăriei Mediaș,  dl primar Gheorghe Roman i-a asigurat de toată susținerea sa pe dansatorii de la Ansamblurile Folclorice Târnavele și Muguri de pe Târnave ale școlii de dans popular Vasile Stoia. Le mulțumim copiilor și tinerilor dansatori pentru spectacolul de dans și muzică populară oferit de Ziua Mediașului.“, transmitea municipalitatea chiar de Ziua Mediașului, anul trecut.


Vicepreședinte al CIOFF (Consiliul International de Organizare a Festivalurilor Folclorice), Vasile Stoia este absolvent al Școlii Naționale de Gaz, apoi al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima“. De asemenea, Stoia a absolvit și cursurile Universității „Lucian Blaga“ Sibiu, secția Ecologie și Protecția Mediului.

Profesorii și maeștri coregrafi care au predat la cele IX ediții anterioare!




    Trimite prin e-mail