miercuri, 18 ianuarie 2023

Publicat la 1/18/2023 12:11:00 p.m. de

Deputat Christine Thellmann: „România a încasat până acum 42% din sumele alocate prin PNRR“

Deputatul medieșean Christine Thellmann anunță că România a încasat până acum aproape jumătate din sumele alocate prin PNRR. Totodată spune că, potrivit International Monetary Fund, în acest an România va înregistra o creștere economică de peste 3 procente, în condițiile în care întreaga Europă are probleme, în special din cauza războiului din Ucraina.

 
România a încasat până acum 42% din sumele alocate prin PNRR
International Monetary Fund estimează că economia României va înregistra în 2023 un avans de 3,1%.
Datorită investițiilor din ultimul an, a fondurilor europene atrase și a reformelor inițiate prin jaloanele asumate în PNRR, putem vorbi despre o relativă stabilitate macroeconomică în România.
În 2023 avem de atras aproximativ 7,5 miliarde euro din Politica de Coeziune 2014-2020 și alți 6,3 miliarde euro din PNRR. Cele 13 miliarde de euro vor consolida economia României și vor atrage noi investitori.
O altă veste bună anunțată de Ministerul de Finanțe este că am ajuns la un grad de încasare de 42% din totalul alocat prin PNRR. Ministerul Finanțelor a primit a treia tranșă de bani din Planul Național de Redresare și Reziliență, astfel, a încasat suma de 521 milioane de lei, ca urmare a îndeplinirii obiectivului de conectare a 600 de mii de case de marcat la sistemul informatic al Agenției Naționale de Administrare Fiscală și reîntregirii sumelor cheltuite în trimestrul IV, de la bugetul de stat, pentru investițiile din cadrul jaloanelor PNRR.
PNL este partidul care a promis dezvoltarea țării și se ține de cuvânt. Dezvoltarea se produce prin investiții, iar scopul ei final este cetățeanul, care resimte beneficiile prin creșterea calității vieții.“, a transmis deputatul medieșean Christine Thellmann.
    Trimite prin e-mail