marți, 24 ianuarie 2023

Publicat la 1/24/2023 10:20:00 a.m. de

ACS Mediaș s-a reunit cu gândul la promovare

Fotbaliștii de la ACS Mediaș au început pregătirea pentru returul de campionat. Săptămâna aceasta vor face vizita medicală și au programate antrenamente de reacomodare la efort. 

 
Lotul echipei ACS Mediaș a revenit în iarbă la începutul acestei săptămâni. Luni după-amiază a fost programat un prim antrenament de reacomodare la efort sub comanda antrenorilor Dumitru Solomon, Doru Dudiță și Dorin Roșca. La reunirea lotului au fost prezenți și mai mulți jucători noi, care s-au alături echipei în pauza de iarnă. Este vorba despre Ionuț Neacșa, Lucian Sîncelean, Raul Hăjmășan și Adrian Cîrstean. „Am încercat să ne întărim cu mai mulți jucători cu experiență care au jucat într-un eșalon superior. Avem câteva certitudini și mă refer la Adrian Cîrstean, la Luci Sîncelean, Raul Hăjmășan și Ionuț Neacșa. În următoarea perioadă vom desfășura antrenamente la nivel local cu accent pe partea fizică, iar apoi în următoarele săptămâni vom avea și câteva meciuri amicale în compania unor echipe de Liga a treia, dar și Liga a patra. O să jucăm cu două echipe din Alba Iulia, dar și cu ASA Târgu-Mureș. Ne dorim să ne acoperim pe fiecare post în parte, practic să avem câte doi jucători și să aducem un plus de valoare față de ce a fost în tur’’ a declarat Ionuț Buzean, Președintele ACS Mediaș.
 
Vor pe Stadionul Gaz Metan
 
În turul campionatului Ligii a patra, ACS Mediaș și-a disputant partidele de acasă pe Stadionul Sparta. Conducerea clubului a încercat și își dorește în continuare ca echipa să joace pe Stadionul Gaz Metan, astfel încât un număr mai mare de spectator să poată veni la meciuri. ACS beneficiază în prezent de sprijin financiar din partea Primăriei Municipiului Mediaș, a Romgaz, dar și mai multor companii private. „Se fac eforturi, sper să fie înțelese și de cei care administrează baza stadionului Gaz Metan și sperăm să evoluăm cât mai curând acolo. Avem susținere din partea companiei Romgaz, a Primăriei Mediaș în primul rând și avem mai multe firme din oraș care au avut deschidere față de sportul de performanță“, mai spune Ionuț Buzean.
 
Sănătoși la reunire

 
Fotbaliștii de la ACS Mediaș au început pregătirea cu un singur gând: promovarea. Căpitanul Cristian Avram își dorește ca echipa să reușească un retur perfect, cu victorii pe linie, așa cum de altfel s-a întâmplat și în turul de campionat, în care medieșenii au obținut 13 succese consecutive. „Suntem bucuroși că ne-am întâlnit sănătoși cu toții la reunire. E clar că promovarea e pe primul loc, iar ca plan personal să urcăm cât mai sus la nivel profesional și cât mai multe realizări individuale. Sperăm ca în retur să ne facem meciurile mai ușoare decât în tur, unde au fost unele în care ne-am chinuit, să spun așa. Cu noii colegi cred că suntem mai puternici acum, pentru noi este un plus în echipă, îi așteptăm și le urăm bun venit“, spune Căpitanul Cristian Avram.
 
O nouă provocare
 
Adrian Cîrstean care a evoluat sezonul trecut CSC Șelimbăr în Liga a doua, va îmbrăca în acest an tricoul ACS-ul. Atacantul în vârstă de 32 ani este gata de o nouă provocare și spune că își dorește să marcheze cât mai multe goluri și în egală măsură să pună umărul la promovarea echipei în eșalonul superior. „Am venit la Mediaș pentru că e foarte aproape de casă, e bine și pentru mine și pentru familia mea pe care vreau să o am mereu aproape. Am ales ACS pentru că este o nouă provocare pentru mine și cred eu că echipa aceasta are nevoie să ajungă acolo unde îi este locul. Cu siguranță poate să promoveze în Liga a treia. Nu contează câte goluri voi marca eu, important este să promovăm. Îmi doresc să ajung golgeter, dar vreau să și ajut colegii din față să marcheze cât mai multe goluri“, a explicat atacantul Adrian Cîrstean.

    Trimite prin e-mail