marți, 20 decembrie 2022

Publicat la 12/20/2022 08:32:00 a.m. de

Premii pentru cei mai buni cititori

Concursul Naţional de Lectură „Bătălia Cărților 2022 a ajuns la final. Acesta a fost organizat de către Direcția Cultură, Învățământ, Sănătate, Tineret, Sport, Turism, Relații Publice și Relația cu ONG, prin Biblioteca Municipală ,,Stephan Ludwig Roth’’ Mediaș și a avut ca scop stimularea lecturii în rândul copiilor, adolescenţilor și adulților. 


Concursul s-a desfășurat în perioada aprilie – noiembrie și a cuprins 3 categorii de vârstă. Este vorba despre copii cu vârste cuprinse între 11-13 ani, adolescenţi cu vârste cuprinse între 14-18 ani și adulți.
 
22 finaliști
 
Anul acesta s-au înscris în concurs 38 de persoane, iar în etapa finală au intrat 22 de cititori, care au citit cele 10 cărți propuse pentru lectură și au completat fișele de lectură cu propriile impresii despre cartea citită.
Fișele de lectură ale participanților au fost evaluate de un juriu format din Daniela Aparaschiței, Adela Boieșan și Cristina Pustai, care, ulterior, au acordat premiile. ,,Concursul Naţional de Lectură «Bătălia Cărților» și-a desemnat câștigătorii ediției din anul 2022, aceștia fiind premiați luni, 19 decembrie. Desfășurată în perioada aprilie – noiembrie 2022, competiția a cuprins 3 categorii de vârstă, copii de 11-13 ani, adolescenţi de 14-18 ani și adulți. Anul acesta, s-au înscris în concurs 38 de persoane, iar în etapa finală au intrat 22 de cititori, care au citit cele 10 cărți propuse și au completat fișele de lectură cu propriile impresii despre cartea citită’’ a precizat Anamaria Prodan, Purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaș.
 
Laureații din 2022
 
La categoria Copii 11-13 ani, Ioana Teodora Coldea a fost desemnată Cititorul anului, Briana Maria Pîntea a câștigat premiul pentru Cea mai reușită prezentare, Premiul pentru înțelegerea textului a fost câștigat de Sophia Popianoş, Premiul pentru cea mai buna fișă de lectură i-a revenit Maiei Gogozan, iar Maria Sîmboan a obținut Premiul pentru Iniţiativă. S-au mai acordat următoarele premii personalizate: Premiul pentru Promovarea lecturii – Ioana Şincu, Premiul pentru Cel mai empatic cititor – Alessandra Ecaterina Molico, respectiv Premiul pentru Cel mai creativ cititor – Iosua Cristian Gavril. La categoria Adolescenți 14-18 ani, Cititorul anului este, Bianca Maria Sarcă, Premiul pentru Înțelegerea textului i-a revenit Mădălinei Nistor,  Premiul pentru Cea mai bună fișă de lectură a fost câștigat de Estera Velţan, Premiul pentru Iniţiativă de Daria Chezlerean, iar Premiul pentru Cea mai reușită prezentare de Amalia Ioana Laura Cătineanu. De asemenea, Gabriela Tutelea a obținut Diplomă de participare. La categoria Adulți au obținut Diplome de participare, Remus Biriș, Maria Boariu, Gabriela Dobrin, Diana Fleşeriu, Letiţia Gatea, Annemarie Konnerth, Emanuela Popianoş și Ioana Pătrăşcoiu.
 
Cele mai bune cărți
 
În cadrul concursului au fost desemnate și cele mai bune cărți pentru fiecare categorie de vârstă. Astfel, la categoria 11-13 ani, „Cartea anului” este J.J. Grabenstein - Străluceşte, la categoria Adolescenți 14-18 ani, Nicholas Bowling - Destinul unei vrăjitoare, iar la categoria Adulți, Iahina Guzel - Trenul spre Samarkand.
    Trimite prin e-mail