marți, 20 decembrie 2022

Publicat la 12/20/2022 08:42:00 a.m. de

An de excepție pentru Clubul Ippon

Sportivii de la Clubul Ippon au încheiat poate cel mai bun an din istoria clubului din punct de vedere al rezultatelor. Cinci titluri de campioni mondiali și cinci de vicecampioni mondiali, 16 medalii la Campionatele Europene dintre care trei de aur, alte 14 medalii la Cupa Campionilor Europeni, sunt doar o parte dintre rezultatele obținute în 2022. La sfârșitul săptămânii trecute, performerii clubului, dar și ceilalți sportivi, au fost premiați în cadrul Cupei Ippon. 

 
Sâmbătă a avut loc ediția cu numărul 32 a Cupei Ippon Mediaș. Evenimentul s-a desfășurat la Sala Sporturilor Octavian Șerban din cartierul Vitrometan și a cuprins concursul propriu-zis pentru practicanții mai tineri ai karate-ului, demonstrații de kata și kumite, dar și festivitatea de premiere a sportivilor clubului. „Cupa Ippon este printre cele mai vechi competiții din țară, noi o organizăm începând din anul 1991 sau 1992. În ultimii patru ani nu am mai invitat sportivi din alte părți. S-au organizat mai multe competiții în luna decembrie, așa că am dedicat Cupa Ippon copiilor noștri și părinților lor. În același timp este un bilanț al anului, la care am premiat și sportivii cu cele mai bune rezultate obținute în 2022’’, spune Doru Țichidelean, Fondatorul Clubului Ippon.

 
Cel mai bun an
 
Anul 2022 a fost unul foarte bun pentru Clubul Ippon Mediaș care a obținut medalii la Campionatul mondial, Campionatul European, dar și Campionatul național. Totodată, Dora Hanga a fost desemnată Antrenorul anului în județul Sibiu la Gala Tineretului și Sportului Sibian. „A fost un an foarte foarte bun și încărcat din punct de vedere competițional, dar am și avut rezultate extraordinare. Cred că pot să spun că a fost cel mai bun an din punct de vedere al rezultatelor. Am obținut medalii la Campionatul mondial, Campionatul european, am avut 15 sportivi ai clubului care au reprezentat România la mondiale și europene, ceea ce este fantastic pentru noi. Să fii primul din țară și  să reprezinți România este o onoare. În ceea ce mă privește, titlul de Antrenorul anului m-a bucurat foarte mult, nu am crezut că voi reuși să obțin atât de repede o astfel de distincție. Mi-am dorit întotdeauna când îl vedeam pe tata că este premiat la final de an la Sibiu, să obțin și eu măcar o dată prin rezultatele sportivilor mei această distincție’’, a transmis antrenorul Dora Hanga.

 
Sportivul județului
 
Cel mai bun sportiv al Clubului Ippon în 2022 a fost desemnat Mihai Toma. Karatistul medieșean a obținut recent și titlul de Sportivul anului la nivel de județ
, categoria sporturi neolimpice. 


„În spatele tuturor medaliilor obținute, a tuturor acestor rezultate este munca depusă pe tot parcursul anului și desigur sprijinul antrenorilor, a lui Dora, a lui Răzvan și a lui sensei. Anul trecut a fost unul foarte prost pentru mine, nu am reușit să mă clasez nici măcar în primii trei la mine la categorie, iar acum să reușesc să ajung pe primul lor, să fiu Sportivul județului și Sportivul clubului, este o mândrie foarte mare pentru mine. Acum am o motivație în plus să îmi apăr titlul și să mențin acolo sus în top“, a declarat Mihai Toma.
    Trimite prin e-mail