miercuri, 7 decembrie 2022

Publicat la 12/07/2022 04:50:00 p.m. de

FOTO: Hotelul de Gheaţă are deja patru igluuri construite

Vremea a fost favorabilă pentru proiectul de promovare a turismului românesc „Hotel of Ice Bâlea Lac”, astfel că lucrările de edificare a noului Hotel de Gheaţă se desfăşoară conform planurilor. Echipa de muncitori a finalizat lucrările la primele patru module de tip iglu ale obiectivului.


Dacă nu apar situaţii excepţionale, în câteva zile se va începe „mobilarea” camerelor cu paturile şi noptierele de gheaţă, apoi se va da startul efectuării decorațiunilor interioare.

Condiţiile meteorologice înregistrate în ultima săptămână au fost bune şi stratul de zapadă suficient de gros pentru a avansa cu lucrările la noul complex de gheață.


De asemenea, stratul de gheață de pe Lacul Bâlea s-a îngroșat pana la 30-35 cm, a început tăierea cărămizilor de gheață
din Lacul Bâlea.

Deocamdată, planurile referitoare la deschiderea Hotelului de Gheaţă din sezonul 2022 – 2023 rămân neschimbate, primii vizitatori fiind aşteptaţi în Ajunul Crăciunului.

Inaugurarea oficială a acestui obiectiv este programată pentru prima lună a anului viitor, după ce şi Biserica de Gheaţă (cel de-al doilea obiectiv ce va face parte din Complexul Hotel of Ice Bâlea lac), va fi finalizată.

În acest sezon, decoraţiunile interioare ale Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac vor fi realizate de celebrul sculptorul sloven Rismondo Miro, ce va avea alături câţiva colaboratori din România.

Tema aleasă pentru hotelul din acest an este Europa, fiecare cameră urmând a fi botezată după o mare capitală a bătrânului continent. De asemenea, decoraţiunile interioare vor fi inspirate de diverse simboluri ale capitalelor europene.

Una dintre atracţiile principale ale viitorului Hotel de Gheaţă va fi, cu siguranţă, barul ce va fi amenajat în interior. Acesta va fi amenajat într-un patrulater, iar fiecare colț va fi marcat de câte un stâlp impunător de gheaţă. Printr-o procedură inovativă, bazată pe tehnologie laser, în interiorul fiecărui stâlp vor fi realizate imagini cu patru obiective emblematice din Europa (Turnul Eifel – Paris, Turnul televiziunii germane – Berlin, Big Ben – Londra, casele tradiţionale verticale – Amsterdam).

Holul central al hotelului va găzdui şi un restaurant, cu mese şi scaune de gheaţă, unde vizitatorii vor putea servi diverse preparate culinare pentru a căror prezentare vor fi folosite platouri de gheaţă.

În acest sezon de iarnă, în căldarea glaciară a Lacului Bâlea va putea fi vizitat cel de-al şaisprezecelea Hotel de Gheaţă, unicul obiectiv de acest fel din partea de sud-est a Europei. Imaginea obiectivului din acest sezon este binecunoscuta solistă Paula Seling.

    Trimite prin e-mail