joi, 8 decembrie 2022

Publicat la 12/08/2022 02:25:00 p.m. de

„Bucurie și distracție în micul meu univers digital”. Proiect Erasmus+

Trei profesori de la CSEI Mediaș s-au specializat în Turcia, în cadrul unui proiect Erasmus+.
                                                 
 
Centrul Școlar de Educație Incluzivă Mediaș a parcurs o nouă etapă în cadrul proiectului Erasmus+ „Bucurie și distracție în micul meu univers digital”. În cadrul acestui proiect de mobilitate în domeniul educației, finanțat prin programul Uniunii Europene Erasmus+, în perioada 12-18 noiembrie 2022, trei cadre didactice au participat la cursul structurat ”Distance education” care s-a desfășurat în Istanbul, Turcia.
 
Platformă online
 
Pe parcursul celor șapte zile de curs, profesorii au învățat ce înseamnă educația la distanță, avantajele și dezavantajele acesteia, precum si folosirea platformei MOODLE (Modular Object-Oriented Dynamic Learning Environment). Aceasta este una dintre cele mai utilizate platforme open-source, este gratuită și este în permanență modificată și îmbunătățită pentru a o adapta continuu la cele mai exigente cerințe de învățare. Moodle permite comunicarea rapidă și eficientă între utilizatorii platformei, permite implementarea formării de tip colaborativ, în care cursanții, lucrând în grupuri la rezolvarea unor studii de caz sau în dezbateri pe anumite teme de interes, pot împărtăși cu ceilalți cursanți propriile experiențe și pot învață unii de la alții. De asemenea, există instrumente care permit formatorilor să treacă de la suporturile de curs clasice și prezentări în Power Point la materiale de formare interactive și multimedia.
 
Obiectivele cursului
 
Profesorii participanți la cursul de formare vor multiplica rezultatele învățării prin intermediul unor Workshop-uri adresate celorlalți profesori. Totodată, aceștia vor implementa la clasă, în special în activitățile extracurriculare noua platformă, fructificând astfel competențele dobândite cu scopul de a atinge obiectivul strategic al instituției, acela de a crește numărul activităților de predare/învățare bazate pe strategii moderne și egalizarea șanselor elevilor cu cele ale altor grupuri în termeni de rezultate ale dezvoltării competențelor digitale de bază și incluziunii sociale.
    Trimite prin e-mail