joi, 10 noiembrie 2022

Publicat la 11/10/2022 09:14:00 a.m. de

,,Și eu colectez separat deșeurile!“

Operatorul de salubritate ECO-SAL derulează două proiecte care se adresează elevilor și preșcolarilor din municipiu. Prin intermediul acestora, elevii învață să recicleze corect deșeurile. Pentru asta, reprezentanții ECO-SAL merg în școli și grădinițe, realizează activități interactive cu copiii și le prezintă acestora informații utile și ușor de reținut.

 
Operatorul de salubritate ECO-SAL, în colaborare cu ADI ECONORD Sibiu și Primăria Mediaș, derulează începând de săptămâna trecută proiectul „Și eu colectez separat deșeurile. Acesta se adresează elevilor din clasele primare de la școlile gimnaziale din municipiul Mediaș. Copiii vizionează un film având ca subiect depozitarea deșeurilor în containerele potrivite și participă la o serie de activități interactive cum ar fi sortarea chiar în clasă a deșeurilor reciclabile. 
„În proiect sunt implicați elevii claselor primare, iar proiectul are ca temă procesul corect de colectare a deșeurilor, drumul deșeurilor din casă până la depozitarea pe groapa de gunoi sau transferul la instalațiile de reciclare și de asemenea, grija față de mediul încojurător. Pe parcursul unei ore, elevii vizionează un film cu detalii despre depozitarea deșeurilor în containerele potrivite, sunt îndemnați să devină chiar ei super eroi ai reciclării și au parte de activități interactive – realizează puzzle-uri sau sortează chiar în clasă deșeuri reciclabile. După primele ore desfășurate la Școala Gimnazială  «Mihai Eminescu», am realizat cât de utile sunt aceste informații pe care le transmitem copiilor, cât de entuziasmați sunt ei de prezența noastră la oră, dar și când vine vorba de lucruri benefice pe care află că le pot face pentru un mediu înconjurător mai curat“, arată Anca Burian, purtătorul de cuvânt al societății ECO-SAL.
Roadele compostului
 
Un alt proiect derulat de către operatorul de salubritate ECO-SAL în colaborare cu Primăria Mediaș și ADI ECONORD Sibiu, este cel intitulat ,,Roadele compostului“. Proiectul se desfăşoară în grădinițele din municipiul Mediaș pe tot parcursul anului şcolar. Prin intermediul acestuia, preșcolarii din grupele mijlocii și mari, vor cunoaşte modalitățile și avantajele sortării deșeurilor biodegradabile. Copiii primesc o serie de materiale informative, participă la jocuri dar și alte activități practice și urmăresc un filmuleț educativ. ,,«Roadele compostului» este proiectul pe care Operatorul de salubritate ECO-SAL în colaborare cu Primăria Mediaș și ADI ECONORD Sibiu îl desfăşoară în grădinițele din municipiul Mediaș, pe tot parcursul anului şcolar. Proiectul se adresează copiilor din grupele mijlocii și mari, iar prin prisma lui aceştia vor cunoaşte modalitățile și avantajele sortării deșeurilor biodegradabile. Preşcolarii împreună cu personalul din grădiniţe vor depozita în compostor deşeurile vegetale din curtea instituţiilor şi resturile de la fructe şi legume. Compostul rezultat il vor folosi la plantarea de flori, legume,  fructe sau pomi fructiferi. Cu ajutorul unui filmuleț educativ, a unei conversații libere și a unor puzzle-uri, vom acoperi detalii folositoare despre deşeurile pe care le aruncăm la coşul de gunoi zi de zi și despre procesul corect de sortare al acestora, dar şi despre beneficiile sortării, reciclării și compostării. Împreună acţionăm pentru un viitor mai curat!“, mai spune Anca Burian.



    Trimite prin e-mail