luni, 28 noiembrie 2022

Publicat la 11/28/2022 03:58:00 p.m. de

Paradă militară și spectacol folcloric de excepție la Mediaș, de Ziua Naţională a României

Medieşenii sunt aşteptaţi să sărbătorească împreună de 1 Decembrie. Primăria Municipiului Mediaş a pregătit un program deosebit, care se va întinde pe mai multe ore. Participanţii vor putea asista la o slujbă religioasă, o paradă militară, dar şi la un program artistic deosebit cu artişti şi ansambluri de muzică populară. La sediul municipalităţii va avea loc mai multe lansări de carte, dar și momente aniversare dedicate Zilei Naționale.
 
 
Pregătirile pentru Ziua Naţională a României au intrat pe ultima sută de metri. Evenimentul care se va desfăşura în Piaţa Corneliu Coposu, în faţa Primăriei Mediaş, va fi unul complex şi va fi structurat și anul acesta pe două paliere. Astfel, se vor desfăşura evenimente atât în piaţă, cât şi la sediul municipalităţii. „Cu prilejul Zilei Naționale a României, Primăria Municipiului Mediaș a pregătit un amplu program dedicat acestei sărbători, care se va desfășura atât la sediul municipalității, cât și în Piața Corneliu Coposu, în data de 1 Decembrie 2022“, a explicat Anamaria Prodan, purtătorul de cuvânt al municipalității medieșene.
 
Program artistic
 
Activitățile din Piața Corneliu Coposu vor începe la ora 11:00, cu un program artistic din care nu vor lipsi recitalurile folclorice de excepție, susținute de interpreți consacrați de muzică populară. Alături de aceștia, în cadrul spectacolului de muzică și dansuri populare, vor evolua artiști, formații și ansambluri reprezentative ale zonei. Vor urca pe scenă Nicolae Furdui Iancu, Tudor Furdui Iancu, Ciprian și Mihaela Istrate, Costel Popa, Emilia Muntean, Diana și Bianca Crețu și a grupului instrumental „Crai Nou“ Alba Iulia.
În același, timp în incinta Primăriei vor avea loc mai multe lansări de carte. „Programul dedicat acestei zile va debuta în sala mare de ședințe a Primăriei, la ora 11:00, cu lansări de carte și momente aniversare dedicate Zilei Naționale. În Piața Corneliu Coposu, spectacolul folcloric va începe la ora 11:00 și va fi urmat, la ora 13:00, de ceremonialul militar și religios“, mai spune Anamaria Prodan.

Paradă militară
 
Unul din momentele mult așteptate, în cadrul festivităților prilejuite de Ziua Națională a României, îl va reprezenta ceremonialul militar de defilare cu trupe și tehnică. La acesta vor participa efective importante compuse din detașamentele Unității Militare 01810 Mediaș, ale Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu“ Sibiu, ale Inspectoratului Județean de Jandarmerie Sibiu, ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu și ale Poliției Locale Mediaș. Defilarea cu trupe și tehnică militară va avea loc pe traseul cuprins între străzile Constantin Brâncoveanu și Mihai Eminescu, iar în cazul condițiilor meteo favorabile, spectatorii vor putea asista și la survolul elicopterelor aparținând Bazei Aeriene 71 din Câmpia Turzii.

Vor fi aplicate restricții de circulație rutieră, aceasta fiind oprită între orele 12:00 – 15:00, pe traseul străzilor Carpați – Constantin Brâncoveanu – Virgil Madgearu – Petofi Sandor – Mihai Eminescu. De asemenea, accesul în parcarea hotelului Central va fi restricționat publicului, în același interval orar.
 

    Trimite prin e-mail