joi, 3 noiembrie 2022

Publicat la 11/03/2022 08:46:00 a.m. de

Mai multe dosare pentru ajutoare de încălzire a locuinței

1.050 familii din municipiul Mediaș și satul aparținător Ighișu Nou au solicitat până acum ajutoare de încălzire a locuinței. Numărul cererilor s-a dublat comparativ cu cele înregistrate la aceeași dată a anului trecut. Ca și până acum, cele mai multe cereri primite sunt pentru încălzirea cu gaze naturale.
 
 
Ajutoarele de încălzire se vor acorda pentru perioada noiembrie 2022 - martie 2023, pentru familiile cu venituri pe cap de membru sub 1.386 de lei. Beneficiază de subvenţii familiile care folosesc încăzirea cu gaze naturale, cele care utilizează lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri, respectiv cele care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie electrică.
Dosarele complete se pot depune până în data de 11 noiembrie, la sediul Primăriei Mediaș, la sediul Direcției de Asistență Socială sau online.
 
Valoarea ajutorului
 
Cuantumul ajutoarelor pentru încălzire este cuprins între 25 și 250 de lei pentru încălzire cu gaze naturale, între 50 și 500 de lei pentru energie electrică și între 32 și 320 de lei pentru încălzirea cu lemne. Venitul pe membru de familie până la care se acordul ajutorul de încălzire este de 1.386 lei, iar în cazul persoanelor singure venitul este de până la 2.053 lei. De asemenea, pe lângă ajutorul de încălzire, se acordă și un supliment pentru energie, în sumă fixă și anume 10 lei/lună pentru consumul de gaze naturale, 20 de lei/lună pentru consumul de combustibili solizi (lemne) şi/sau petrolieri, 30 de lei/lună pentru consumul de energie electrică sau 70 de lei/lună dacă titularul folosește exclusiv energia electrică. La întocmirea cererii, este obligatoriu să se prezinte doar titularul contractului de furnizare a energiei electrice sau a gazelor naturale.
 
2 puncte de lucru
 
Cererile, însoțite de documentele aferente, pot fi depuse la două puncte de preluare, respectiv la sediul Direcției de Asistență Socială de la fosta unitate militară de aviație și în incinta Primăriei Mediaș din Piața Corneliu Coposu numărul 3, cu respectarea tuturor normelor de distanțare și a purtării măștii de protecție. De asemenea, documentația poate fi transmisă și online, la email das_medias@yahoo.com, sau prin intermediul serviciului poștal, la adresa Aleea Comandor  Dimitrie Moraru numărul 11. Formularele necesare pentru completarea dosarului pot fi descărcate de pe site-urile www.primariamedias.ro și dasmedias.wordpress.com, sau obținute de la sediile amintite. Programul de preluare a dosarelor este de luni până joi, între orele 8:00 – 13:00, iar vineri între orele 8:00 – 12:00.
    Trimite prin e-mail