joi, 3 noiembrie 2022

Publicat la 11/03/2022 09:05:00 a.m. de

Dialog în cartiere. Proiectele municipiului Mediaș sunt prezentate direct oamenilor

Conducerea administrației publice locale organizează întâlniri cu medieșenii în cartierele orașului. Obiectivele sunt acelea de a stabili o comunicare directă cu cetățenii, pe de o parte pentru a le prezenta proiectele la care lucrează municipalitatea și pe de altă parte de a afla direct de la aceștia care sunt problemele cu care se confruntă, dar și care sunt propunerile lor în diferite chestiuni.
 
 
Primarul Gheorghe Roman a avut pe parcursul săptămânii trecute o serie de întâlniri cu locuitorii din cartierul Gura-Câmpului. Scopul a fost acela de a le prezenta proiectele orașului, care sunt finanțate în principal cu fonduri europene și guvernamentale și se vor derula în următorii 2-3 ani. „În această săptămână, am avut întâlniri extrem de utile cu medieșeni care locuiesc în cartierul Gura Câmpului. Cu acest prilej am prezentat broșura care cuprinde atât proiectele pe fonduri europene nerambursabile și guvernamentale care urmează să se deruleze în orașul nostru în următorii 2 sau 3 ani, cât și proiectele pe care ne-am propus să le promovăm într-un termen cât mai scurt. Am discutat și stabilit cu această ocazie și un plan de realizare a proiectului pe care societatea Apa Târnavei Mari urmează să-l înceapă încă din acest an“, a transmis primarul Gheorghe Roman.
 
Și în alte zone
 
Edilul șef al municipiului de pe Târnava Mare spune că a avut bucuria să constate că medieșenii sunt la curent cu proiectele câștigate pentru oraș. Mai mult, aceștia vin cu sugestii și recomandări. După întâlnirile avute în cartierul Gura-Câmpului, vor fi organizate unele similare și în alte zone ale orașului. „Încă din acest an proiectele pe care le-am promovat și semnat încep să fie observate de fiecare medieșean. Le mulțumesc tuturor celor prezenți la întâlniri pentru primire, pentru sugestii și recomandări, dar și pentru dialogul civilizat pe care l-am purtat. Astfel de întâlniri voi stabili în perioada următoare și în alte zone ale orașului”, a spus primarul Gheorghe Roman.
 
200 milioane de Euro
 
Municipiul Mediaș are în prezent în derulare, în diferite stadii, proiecte care însumează aproximativ 200 milioane de Euro. Acestea sunt finanțate în principal cu fonduri europene și guvernamentale și se vor derula în următorii 2-3 ani. Printre aceste proiecte se numără amenajarea unui Centru Social Comunitar de Agrement și Sport pe strada Sticlei, a unui Centru Multifuncțional Educațional la fosta unitate militară de aviație, reabilitarea și modernizarea străzii Ighișului, construirea unui bazin de înot pe strada Blajului, construirea unui Centru comunitar medico-social tot la fosta aviație, reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale Numărul 4, dar și reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale Ighișu Nou. Alte proiecte sunt construirea de locuințe sociale colective pe strada Baia de nisip, proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunile Mediaș, Agnita și Dumbrăveni, proiectul de reabilitare și modernizare a centrului istoric
, proiectul de modernizare, reabilitare și extindere a traseelor de transport public electric, proiectul de reabilitare și modernizare a unor imobile ale Spitalului Municipal Mediaș dar și dotarea instituției cu aparatură medicală performantă dar și construirea unei creșe în cartierul Vitrometan.
    Trimite prin e-mail