duminică, 13 noiembrie 2022

Publicat la 11/13/2022 05:44:00 p.m. de

Iulia Mărginean și Alexandra Hudea, cele mai bune la Brașov!

Tinerele noastre atlete Iulia Mărginean și Alexandra Hudea confirmă și la Brașov forma bună în care se află. După calificarea la Campionatul European de cros de la Torino (Italia), programat la începutul lunii decembrie, s-au remarcat într-o nouă competiție internă.

 
Astăzi, Iulia Mărginean a câștigat crosul Brașovului la categoria U20, totodată Campionatul Național de Alergare pe Șosea la 5000 de metri. A fost urmată de Alexandra Hudea (prima la U18), semn că sprijinul oferit de municipalitatea medieșeană pentru cantonamentul de la Piatra Arsă, de la finalul lunii octombrie, a fost extrem de benefic.
 
„Duminică 13 noiembrie municipiul Brașov a găzduit a 33-a ediție a Crosului 15 Noiembrie, dedicat implinirii a 35 de ani de la revolta muncitorilor de la Uzina Steagu Roșu impotriva regimului comunist. Din acest an Crosul 15 Noiembrie, care este cea mai veche competiție de atletism din România, cuprinde și Campionatul Național de Alergare pe Șosea de 5000 de metri.
 
Municipiul Mediaș a fost reprezentat cu cinste de elevele Liceului Teoretic Axente Sever, respectiv Iulia Mărginean din clasa a XII-a Științele Naturii intensiv Engleză și Alexandra Hudea din clasa a X-a Științe Sociale. Cele două sportive au dublă legitimare, la Clubul Sportiv Școlar Mediaș și la Atletic Club Mica Romă din Blaj, acesta din urmă fiind calificat la Campionatul European de Cros al cluburilor.
 
Iulia Mărginean a încheiat cursa de 5000 de metri pe prima poziție la categoria sub 20 de ani, cu timpul de 16 minute și 28 de secunde, iar Alexandra Hudea s-a clasat pe poziția a doua, cu 16 minute și 48 de secunde.
 
La masculin au mai luat startul Ciprian Varga din clasa a XI-a Instructor Sportiv și Daniel Hanzi din clasa a XI-a Științele Naturii.
Le felicităm pe sportivele noastre pentru rezultatele lor și pentru faptul că au devenit certitudini in domeniul atletismului, și le dorim mult succes la viitoarele competiții.“,  a transmis Liceul Teoretic „Axente Sever“ Mediaș.

Potrivit organizatorilor, Crosul 15 Noiembrie este cea mai importantă competiție sportivă organizată anual la Brașov, în semn de omagiu pentru Revolta Anticomunistă din 15 Noiembrie 1987. Este finanțată din bugetul Primăriei Brașov. Peste 220 de sportivi s-au înscris la feminin și aproape 350 la masculin. Totodată, 30 de familii au luat startul la cros, care are, deja o istorie impresionantă, de 33 de ani. Este una dintre cele mai longevive competiţii atletice de alergare urbană din România. Traseul crosului, cu o lungime de 5 kilometri, este același cu cel pe care manifestanții l-au parcurs pe străzile municipiului Brașov, în toamna lui ‘87. Prima ediție a avut loc în anul 1990, iar întrecerea braşoveană a atras de-a lungul timpului personalități marcante ale atletismului românesc și internațional: Iolanda Balaş, Maricica Puică, Paula Ivan, Gabriela Szabo.


    Trimite prin e-mail