miercuri, 16 noiembrie 2022

Publicat la 11/16/2022 08:40:00 a.m. de

Drumuri și Poduri Sibiu a început pregătirile pentru iarnă

Drumuri și Poduri SA Sibiu, companie a Consiliului Județean Sibiu, informează că a început pregătirile necesare asigurării circulației în condiții optime în sezonul rece pe drumurile județene.


Activitățile se vor concentra în jurul a 8 zone care acoperă întreaga rază a județului Sibiu, respectiv: zona 1 (Cristian – Săliște – Jina); zona 2 (Sibiu – Cisnădie – Păltiniș); zona 3 (Cisnădie – Sadu – Avrig – Poiana Neamțului); zona 4 (Cîrța – Arpașu – Bruiu); zona 5 (Chirpăr – Agnita – Bruiu); zona 6 (Dumbrăveni – Mediaș); zona 7 (Șeica Mare – Vecerd) și zona 8 (Loamneș – Păuca).
 
58 de utilaje
 
Pentru activitățile specifice intervenției în anotimpul rece societatea are la dispoziție 58 utilaje: 23 autobasculante, 3 capete tractor cu RMA, 6 încărcătoare frontale, 7 buldoexcavatoare, 5 tractoare, 11 autoutilitare, 1 autogreder, 1 turbofreza și 1 autofreză, organizate în cinci baze și puncte de sprijin pentru intervenție, astfel:
1. Baza Sibiu cu punctul de sprijin Păltiniș (canton), punctul de sprijin Jina și Râul Sadului
2. Baza Cârța cu punctul de sprijin Poiana Neamțului
3. Baza Agnita
4. Baza Șeica Mare
5. Baza Dumbraveni cu punctul de sprijin Blăjel.
Pentru iarna 2022 – 2023 societatea a estimat ca necesare următoarele cantități de materiale pentru deszăpezire:
– 14.240 tone nisip
– 3.560 tone sare
– 60 tone material lichid pentru deszăpezire.
 
Utilaje și echipamente noi
 
În această perioadă, conform legii, la nivelul companiei este în curs depozitarea în bazele din județ a 35% din totalul cantităților de materiale estimate. „Societatea Drumuri și Poduri asigură în numele Consiliului Județean Sibiu un serviciu public esențial pentru comunitate, acela al administrării celor peste 950 de kilometri de drumuri județene. Începând de anul acesta, la menținerea circulației în condiții optime pe timp de iarnă vom folosi și utilaje și echipamente noi, achiziționate în cadrul unei ample campanii de modernizare”, a declarat Mihai Lisan, director general Drumuri și Poduri SA Sibiu.
 
Activități de patrulare
 
În funcție de prognoze, în perioada următoare se vor desfășura activități de patrulare în scopul asigurării circulației în condiții optime, cu atenție sporită pe DJ 106A Sibiu – Păltiniș și DJ 106E Tilișca – Poiana Sibiului – Jina – limită județ. „În vederea asigurării siguranței traficului rutier pe toate drumurile județene pe perioada de iarnă, rugăm participanții la trafic să circule cu atenție sporită, în special pe sectoarele de drum unde se vor afla utilajele de intervenție și de asemenea recomandăm ca mașinile să fie echipate corespunzător.

După constituirea Comandamentului de deszăpezire numărul de telefon 0269.210.884, alocat pentru sesizări și informații referitoare la starea drumurilor județene, va fi disponibil NON STOP. De asemenea, cetățenii pot transmite sesizări on line pe site-ul www.drumuripodurisibiu.ro – butonul ”sesizează o problemă”.
Pentru informarea corectă și în timp util a participanților la trafic despre starea drumurilor județene vă comunicăm că atât pe pagina de facebook cât și pe site-ul instituției noastre găsiți zilnic informații actualizate (www.drumuripodurisibiu.ro – butonul “alertă trafic”)“, anunță Drumuri și Poduri Sibiu.
    Trimite prin e-mail