joi, 10 noiembrie 2022

Publicat la 11/10/2022 08:28:00 a.m. de

Dezvoltare locală la Copșa Mică

La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc conferința „Copșa Mică învață: Zile pentru Dezvoltare Locală la Copșa Mică”. Evenimentul a fost organizat în cadrul Programului ROMACT în parteneriat cu primăria din localitate și Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu”. 
 
 
Prima zi a conferinței  a fost dedicată prelegerilor din partea experților invitați, cu accent pe programe de educație, angajabilitate și revitalizare urbană. Printre vorbitori s-au numărat Mădălina Turza, Consilier de Stat, Guvernul României -  Departamentul pentru Responsabilitate Socială Comunitară și Grupuri Vulnerabile, Roxana Mînzatu, Secretar de Stat, Guvernul României - Departamentul pentru evaluare integrată și monitorizarea programelor finanțate din fonduri publice și europene, Florian Lixandru, Secretar de Stat, Ministerul Educației, Daniel-Tudor Mihalache, Primarul orașului Copșa Mică, Ana Oprişan, Consiliul Europei, Manager Program ROMACT și alții. 
„Copșa Mică are un potențial deosebit de dezvoltare. Ne bucurăm de sprijinul primit astfel încât în următorii ani să-l punem și mai mult în valoare. Suntem siguri că împreună cu partenerii noștri vom îmbunătăți nivelul de trai pentru toți locuitorii orașului nostru. Cu cât mai multe astfel de evenimente, suntem încrezători că în curând se va schimba și percepția pe care lumea o are despre noi. Nu mai suntem demult cel mai poluat oraș din țară. Am devenit un oraș care crește frumos. Vă așteptăm să-l redescoperiți”, a declarat Daniel-Tudor Mihalache, primarul orașului Copșa Mică.
Atelier interactiv
 
Cea de-a doua zi a conferinței a fost dedicată persoanelor implicate civic din Copșa Mică. Reprezentanți ai Primăriei, ai instituțiilor de învățământ, ai ONG-urilor și afacerilor din comunitate au participat la un atelier interactiv facilitat de experți din Programul ROMACT, în cadrul căruia s-au inițiat și dezvoltat idei și proiecte pentru îmbunătățirea calității vieții în Copșa Mică.  „Ne bucură foarte mult deschiderea și determinarea administrației locale pentru a îmbunătăți condițiile de viață ale comunității din Copșa Mică, care s-a dovedit a fi un partener activ și implicat în Programul ROMACT. De aceea am făcut tot posibilul pentru a întâmpina eforturile autorităților locale și ale comunității în ansamblu cu know-how, bune practici și contacte directe cu experți care îi pot susține să-și continue și să-și amplifice inițiativele”, a declarat Ana Oprișan, Managerul Programului ROMACT din partea Consiliului Europei.
 


 
Conferința „Copșa Mică învață” va fi urmată de întâlniri de evaluare și planificare, în care persoanele cu proiecte și inițiative vor fi sprijinite în implementarea acestora. Programul ROMACT este o inițiativă comună a Comisiei Europene și a Consiliul Europei menită să ajute primarii și autoritățile locale să coopereze cu comunitățile de romi în vederea dezvoltării de politici și servicii publice pentru toată populația, inclusiv cea de etnie romă.
    Trimite prin e-mail