miercuri, 23 noiembrie 2022

Publicat la 11/23/2022 03:56:00 p.m. de

Cursuri de calificare și de perfecționare pentru tinerii din Șeica Mare

Primăria Șeica Mare invită la sediul din Șoseaua Sibiului nr. 415 persoanele cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 de ani care nu urmează nicio formă de educație sau formare și nu sunt angajate/ încadrate pe piața muncii. „Pentru înscrieri vă rugăm să vă prezentați la Primăria Comunei Șeica Mare, compartimentul de Asistență Socială și Autoritate Tutelară.“, transmite Primăria Șeica Mare.


Cei aflați în această situație pot beneficia de un program cofinanțat din fonduri europene pentru cursuri de calificare în meseriile de mecanic auto, administrator pensiune turistică sau bucătar (720 de ore - 3.600 lei pentru participarea la curs) sau de perfecționare (360 de ore - 1.800 lei pentru participarea la curs). Cei interesați se pot perfecționa în meserii precum îngrijitor persoane vârstnice, lucrător în comerț, lucrător salubrizare,lucrător în structuri pentru construcții, machiaj profesional (make-up), recepționer, frizer, coafor (hairstylist), patiser, ghid de turism sau operator vânzări telefon. 


Pentru a fi acceptați în program, tinerii trebuie să obțină de la AJOFM Sibiu o adeverință din care să reiese gradul de ocupabilitate pentru introducere în proiect.

Proiectul, lansat la Sibiu în august acest an și cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, este destinat pentru 371 de tineri NEETs, care vor beneficia de consiliere și formare profesională pe durata derulării lui.
Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea competențelor sau certificarea competențelor dobândite pe alte căi de către cele 371 de tineri șomeri, cu vârsta cuprinsă între 16-29 ani, cu domiciliul/reședința în Regiunea Centru, înregistrați și profilați de Serviciul Public de Ocupare. Echipa de proiect și-a propus ca din tinerii consiliați să ofere sprijin direct și să ajute la angajarea a a minim 160 dintre ei. 
    Trimite prin e-mail