marți, 29 noiembrie 2022

Publicat la 11/29/2022 01:19:00 p.m. de

Consiliul Elevilor Liceului Teoretic Axente Sever a sărbătorit ziua națională a României

 

Luni 28 noiembrie Consiliul Școlar al Elevilor din cadrul Liceului Teoretic Axente Sever a organizat spectacolul omagial „Pe-al nostru steag e scris UNIRE”, dedicat zilei naționale a României.

Acest spectacol a avut loc la sala Traube din Mediaș, cu participarea viceprimarului municipiului Mediaș, Dan Sima, și a cadrelor didactice din unitatea de invățământ, alături de elevi din cele 22 de clase ale liceului medieșean.

In holul sălii Traube a fost organizată o expoziție de grafică și desene dedicate marii uniri din 1918, expoziție realizată de elevi din clasele a IX-a Filologie, a X-a Matematică Informatică și a XII-a Științe Sociale, indrumați de domnul profesor Petru Purcariu.

Pe scena sălii Traube au urcat elevi ai Liceului Teoretic Axente Sever care au demonstrat abilități deosebite în domeniul muzicii populare, muzicii ușoare, muzicii folk dar și poeziei. Prezentarea acestor momente a fost realizată de Iulia Gligor și Georgiana Jata din clasa a X-a Filologie, în calitatea lor de președinte, respectiv vicepreședinte al Consiliului Școlar al Elevilor, alături de Iulian Bucu din clasa a XI-a Științele Naturii intensiv Engleză.

Spectacolul omagial s-a deschis cu povestea imnului național și intonarea acestuia de către un cor de axentiști îndrumați de prof. Claudiu Șimon. Au urmat momente istorice dedicate Marii Uniri din 1918, in prezentarea lui Mihai Surdu din clasa a XI-a Științe Sociale și a Andreei Vîștea din clasa a XI-a Științele Naturii. Aceste episoade istorice au alternat cu muzică ușoară adusă de Rebeca Sălcudean din clasa a IX-a instructor Sportiv, Ciprian Oprea din clasa a X-a Instructor Sportiv și Roxana Gherman din clasa a XI-a Științe Sociale.

Lor li s-a adăugat Sergiu Piștea din clasa a X-a Științele Naturii cu muzică folk și Antonia Muntean din clasa a XI-a Științele Naturii cu muzică populară. Nu au lipsit nici poezii dedicate Zilei Naționale a României, compuse de Mădălina Nistor și Larisa Vanda din clasa a X-a Filologie, respectiv Alexa Sălcudean din clasa a XI-a Filologie.

„Pe parcursul a 60 de minute elevii Liceului Teoretic Axente Sever au trăit și au simțit românește in cadrul spectacolului omagial dedicat Zilei Naționale a României. La finalul spectacolului prezentatorii au mulțumit cadrelor didactice și personalului liceului care s-a implicat in buna organizare și desfășurare a spectacolului ”Pe-al nostru steag e scris UNIRE”. ”Vă invităm să ne bucurăm de ziua națională, de faptul că suntem români, și să nu uităm să trăim și să simțim românește. La mulți ani români, la mulți ani România!”, a fost mesajul final transmis publicului de Iulia Gligor, Georgiana Jata și Iulian Bucu” au transmis reprezentanții liceului medieșan.

    Trimite prin e-mail