joi, 3 noiembrie 2022

Publicat la 11/03/2022 05:43:00 p.m. de

Conferința „Copșa Mică învață: Zile pentru Dezvoltare Locală la Copșa Mică”

Experți din partea Guvernului și a mai multor Autorități și Direcții naționale și locale, dar și din partea unor comunități în care Programul ROMACT s-a bucurat de rezultate semnificativ, participă mâine, 4 noiembrie, la Conferința „Copșa Mică învață: Zile pentru Dezvoltare Locală la Copșa Mică”.
Vor fi prezentate oportunități și modele de succes în dezvoltarea locală, cu accent pe acces egal la educație, la locuire, la sănătate și protecție socială.
Conferința este organizată în cadrul Programului ROMACT, în Parteneriat cu Primăria Copșa Mică și Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu”.
 
„Cu ocazia Zilei Mondiale a Orașelor, „Copșa Mică învață: Zile pentru dezvoltare locală” deschide o serie de evenimente menite să conecteze persoanele activ implicate în dezvoltarea orașului cu actorii, programele și resursele de care au nevoie.
Marcat deopotrivă de reputația unui centru metalurgic important începând din trecutul interbelic și eșecul asociat acesteia în perioada post-comunistă, orașul Copșa Mică se confruntă cu problemele complexe. Deși în Copșa Mică nu mai există vestitele sursele de poluare de altă dată, au rămas memoria și percepția unei comunități care aproape nu își poate imagina o altă evoluție.
Acest eveniment își propune să aducă încă o dată în prim-plan situația unui oraș care a generat bunăstare pentru întreaga țară cu mulți ani în urmă, dar care acum trebuie să găsească singur soluții pentru a combate sărăcia și să aducă împreună instituții, organizații, oameni care pot contribui la identificarea de noi soluții, pentru acces egal la educație, la locuire, la sănătate și protecție socială.“, se arată în ProgramulROMACT – România.


    Trimite prin e-mail