miercuri, 9 noiembrie 2022

Publicat la 11/09/2022 04:31:00 p.m. de

Au început lucrările la rețelele de apă și de canalizare din Municipiul Mediaș!

Operatorul Regional Apa Târnavei Mari a demarat lucrările de execuție în cadrul contractului „Reabilitare și extindere rețele de apă și de canalizare, conducte de aducțiune și gospodărie de apă în Municipiul Mediaș”. Investiția este una în valoare de 133 milioane de lei, iar proiectul este finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. În perioada următoare, conform graficului de execuție vor fi realizate lucrări de reabilitare a rețelei de canalizare menajeră în cartierul Gura-Câmpului.


Operatorul Regional Apa Târnavei Mari a demarat marți dimineața lucrările de execuție în cadrul contractului „Reabilitare și extindere rețele de apă și de canalizare, conducte de aducțiune și gospodărie de apă în Municipiul Mediaș”. Acesta este finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020. Contractul are o durată de execuție de 31 luni de la data emiterii ordinului de începere.
 
Start în Gura-Câmpului
 
Obiectul contractului constă în derularea unor lucrări de extindere și reabilitare a rețelelor de alimentare cu apă și a rețelelor de canalizare menajeră în municipiul Mediaș. În perioada următoare, conform graficului de execuție vor fi realizate lucrări de reabilitare a rețelei de canalizare menajeră în Cartierul Gura Câmpului. ,,Operatorul Apa Târnavei Mari face apel la înțelegerea și sprijinul locuitorilor din zonele afectate de lucrări, pentru  disconfortul produs pe parcursul execuției, în schimbul asigurării pe viitor a unor servicii sigure și de calitate, conform normelor europene. Menționăm faptul că populația orașului va fi informată periodic asupra stadiului lucrărilor, cât și asupra zonelor în care acestea vor avea loc. Rugăm persoanele afectate în mod direct de disconforul creat de lucrări să se adreseze Operatorului Regional Apa Târnavei Mari pentru sesizări, probleme, nemulțumiri la  numărul de telefon: 0269 845919 (tasta 9 - Secretariat), sau în scris la adresa de e-mail: relatii.clienti@apatarnavei.ro“, se arată într-un comunicat remis de către operatorul regional de apă și apă uzată.
 
Ce prevede proiectul
 
În mod concret, proiectul vizează reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare din municipiul Mediaș. Astfel, este vorba despre extinderea conductelor de transport apă cu lungimea de 6,6 kilometri, reabilitarea conductelor de transport apă cu lungimea de 3,05 kilometri, dar și reabilitarea și extinderea rețelei de distribuție apă cu lungimea de 25,57 kilometri. De asemenea, se vor realiza o stație de pompare montată pe rețeaua de distribuție apă, o stație de pompare montată pe conductele de transport și 1.729 branșamente noi cu cămine apometru. Totodată, 8.500 apometre se vor înlocui cu contoare cu telecitire și se va realiza o gospodărie de apă nouă, cuprinzând un rezervor de înmagazinare apă potabilă cu volumul 250 metri cubi, un cămin debitmetru din beton armat și o stație de clorinare. De asemenea, prin contract se va realiza extinderea și reabilitarea sistemului de canalizare menajeră. Punctual este vorba despre extinderea și reabilitarea rețelei de canalizare menajeră cu lungimea de 29,42 kilometri, de realizarea de conducte de refulare apă uzată menajeră cu lungimea de 390 metri, 1.931 racorduri de canalizare și două stații de pompare apă uzată menajeră.

Gheorghe Roman l primarul municipiului Mediaș
 
„Spuneam încă de acum câțiva ani că obiectivul meu este acela de a aduce fonduri europene în Mediaș și de a dezvolta și moderniza orașul. Am semnat o serie de contracte, am semnat contracte de lucrări și astăzi putem să observăm că cel mai mare proiect pe care îl derulează Mediașul în momentul de față, de aproximativ 150 milioane de lei, este în lucru. Nu pot decât să felicit echipa care lucrează la societatea Apa Târnavei Mari și în același timp vreau să îmi cer scuze medieșenilor pentru că această lucrare va crea un real disconfort, dar este un extrem de importantă pentru municipiul Mediaș și eu mă bucur că am reușit să atragem fonduri europene pentru a derula această investiție“





    Trimite prin e-mail