joi, 27 octombrie 2022

Publicat la 10/27/2022 08:06:00 a.m. de

Vreme caldă și ploi puține la începutul lunii noiembrie. Prognoza meteo

Ultimele zile din luna octombrie şi primele zile din noiembrie vor aduce o vreme, în general, caldă în aproape toate regiunile.

Din punct de vedere pluviometric, ploile vor fi în mare parte slabe cantitativ şi se vor semnala pe arii restrânse, relevă prognoza valabilă pentru perioada 27 octombrie – 6 noiembrie, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Vremea în Transilvania 

În Transilvania, până la finalul lunii octombrie, vremea va fi caldă, cu medii ale maximelor termice de 18 – 20 de grade. O vreme uşor mai caldă decât în mod obişnuit se estimează şi pentru următoarea săptămână, când media valorilor termice diurne va fi cuprinsă între 12 şi 16 grade, cu o posibilă răcire în perioada 2-4 noiembrie. Temperaturile nocturne vor fi în general constante şi se vor situa în medie între 2 şi 5 grade. Ploi slabe se vor semnala doar arii restrânse, cu o probabilitate mai mare pe parcursul următoarei săptămâni.

Vremea la munte 

La munte, valorile termice diurne se vor situa peste normalul perioadei, mai ales în weekend şi la începutul săptămânii viitoare, când va fi mult mai cald decât în mod obişnuit cu o medie a maximelor cuprinsă între 10 şi 14 grade. Ulterior, după data de 2 noiembrie este posibilă o răcire, media urmând să scadă spre 6 – 8 grade. Temperaturile nocturne vor fi, în general, constante şi se vor situa în medie între 0 şi 4 grade. Local şi temporar, va ploua slab cantitativ și pe arii restrânse, pe parcursul săptămânii viitoare.
    Trimite prin e-mail