joi, 27 octombrie 2022

Publicat la 10/27/2022 08:36:00 a.m. de

Proiectele Mediașului. Fonduri europene și guvernamentale de circa 200 milioane de euro!

Municipiul Mediaș are în prezent în derulare, în diferite stadii, proiecte extrem de importante. Acestea sunt finanțate în principal cu fonduri europene și guvernamentale și se vor derula în următorii 2-3 ani. Reabilitarea rețelelor de apă și canalizare, a traseelor de transport public electric, a centrului istoric, a mai multor școli, construirea unor centre multifuncționale, sunt doar câteva dintre acestea. Însumate, toate aceste proiecte se ridică la aproximativ 200 milioane de Euro.
 
 
Mediașul merge pe un drum bun, iar dezvoltarea orașului reprezintă principala prioritate a conducerii municipalității. Echipa de la primărie a înțeles însă că nu o poate duce la bun sfârșit doar cu resurse proprii, ci are nevoie de fonduri extrabugetare. „Încă de la preluarea primului mandat de primar, în vara anului 2016, am făcut public faptul că orașul nostru se poate dezvolta și moderniza doar dacă atragem fonduri extrabugetare, europene și guvernamentale. Practic, anunțam un lucru pe care Mediașul ar fi putut să-l facă cu câțiva ani în urmă, așa cum l-au făcut alte localități care ne-au luat-o înainte la acest capitol. Astfel, am format la nivelul Administrației Publice Locale o echipă care a înțeles foarte bine ce este de făcut pentru a răspunde așteptărilor și exigențelor venite din partea dumneavoastră. Am identificat rapid surse de finanțare externe și am depus solicitări de finanțare acolo unde Mediașul era eligibil“, a explicat primarul Gheorghe Roman.

 
În perioada 2022-2025
 
Rezultatele au început să se vadă în scurt timp. Proiectele au fost desemnate câștigătoare unul după celălalt, au fost semnate contractele și lucrurile au început să se deruleze pas cu pas. Practic, în următorii doi-trei ani, orașul va deveni un furnicar, cu lucrări în mai multe zone și domenii. Pentru a aduce în atenția comunității informații despre toate aceste proiecte, valoarea lor, stadiul și durata de implementare, a fost realizat și un pliant informativ. ,,Astăzi, după aproape 5 ani de muncă în echipă, proiectele pe care le-am promovat și câștigat au ajuns în fază avansată și anume, la semnarea contractelor de lucrări. Toate aceste proiecte, care însumează aproximativ 200 milioane de Euro, pentru care am primit sugestii, recomandări dar și amenințări, nu înseamnă doar investiții extrem de utile pentru Mediaș ci și noi locuri de muncă și, cu siguranță, noi șanse de dezvoltare ale orașului. Având în vedere amploarea lor, multe dintre investițiile prezentate aici creează disconfort, mai ales în zonele și pe străzile vizate în mod direct de lucrări. Din acest punct de vedere, fac apel la înțelegerea dumneavoastră și vă asigur că voi urmări îndeaproape derularea lucrărilor, astfel încât acestea să cauzeze un disconfort minim. Vă îndemn să parcurgeți acest pliant, în care regăsiți principalele investiții pe fonduri europene și guvernamentale pe care Mediașul le va derula în următorii 2-3 ani și închei prin a vă face promisiunea că vom identifica și în perioada următoare fonduri extrabugetare, pe care să le accesăm, pentru a continua procesul de dezvoltare și modernizare a orașului nostru“, mai spune primarul Gheorghe Roman.
 
Proiecte în derulare
 
Printre aceste proiecte se numără amenajarea unui Centru Social Comunitar de Agrement și Sport pe strada Sticlei, a unui Centru Multifuncțional Educațional la fosta unitate militară de aviație, reabilitarea și modernizarea străzii Ighișului, dar și construirea unui bazin de înot pe strada Blajului. Un alt proiect vizează construirea unui Centru comunitar medico-social tot la fosta aviație, reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale Numărul 4, dar și reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale Ighișu Nou. Un alt proiect este extrem de important este proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunile Mediaș, Agnita și Dumbrăveni. De asemenea, un altul se referă la construirea de locuințe sociale colective pe strada Baia de nisip, un altul este proiectul de reabilitare și modernizare a centrului istoric
, proiectul de modernizare, reabilitare și extindere a traseelor de transport public electric, proiectul de reabilitare și modernizare a unor imobile ale Spitalului Municipal Mediaș, dar și dotarea instituției cu aparatură medicală performantă, respectiv construirea unei creșe în cartierul Vitrometan.
























    Trimite prin e-mail