vineri, 14 octombrie 2022

Publicat la 10/14/2022 12:51:00 p.m. de

„Ștafeta Veteranilor“, în premieră la Mediaș

În acest sfârșit de săptămână, Municipiul Mediaș va găzdui în premieră tradiționalul eveniment sportiv și caritabil intitulat ,,Ștafeta Veteranilor“, un proiect derulat sub egida Invictus România, aflat la cea de-a 9-a editie. 



Organizat pentru prima oară în oraș de către Primăria Municipiului Mediaș, în colaborare cu Unitatea Militară 01810 Mediaș și Casa memorială ,,Hermann Oberth“, evenimentul constă în purtarea unei ștafete pe traseul Târgu Mureș -  Mediaș – Sibiu, prilej cu care participanții vor poposi la monumentele eroilor din localitățile aflate între aceste municipii, aducând un omagiu celor care, de-a lungul vremurilor și-au jertfit viața pentru libertatea și independența patriei. 

Startul evenimentului național a avut loc la București, în data de 5 octombrie, iar punctul final al celor trei trasee ale ,,Ștafetei Veteranilor“, va fi municipiul Carei, ultima bucată de pământ românesc eliberată de sub ocupația străină, de către Armata României, la data de 25 octombrie 1944.

În municipiul Mediaș, manifestarea va debuta vineri, 14 octombrie 2022, ora 16:00, în Piața Corneliu Coposu, cu ceremonialul primirii ștafetei, înmânate simbolic de cele câteva zeci de persoane care au parcurs traseul Târgu Mureș - Mediaș. Sâmbătă, 15 octombrie 2022, la ora 8:00, va avea loc Startul Ștafetei, din Piața Corneliu Coposu până la sediul Academiei Forțelor Terestre ,,Nicolae Bălcescu“ din Sibiu. 

La această manifestare sportivă sunt invitați  să se alăture atât alergători, cât și cicliști, amatori sau profesioniști, civili și militari. Aceștia se pot înscrie pe pagina de facebook „Invictus România“, dar și în Piața Corneliu Coposu, înaintea startului. 


    Trimite prin e-mail